• Κοινωνία

    Στην Ολομέλεια του ΣτΕ η απόφαση για την εξαίρεση φυσικοθεραπευτών από την οικονομική ενίσχυση για Covid

    Συμβούλιο της Επικρατείας

    Συμβούλιο της Επικρατείας


    Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας παραπέμφθηκε για οριστική κρίση η συνταγματικότητα ή όχι της εξαίρεσης φυσικοθεραπευτών και εργοθεραπευτών από την οικονομική ενίσχυση που δόθηκε σε άλλες ειδικότητες του ιατρικού χώρου, για τον Covid, το 2021.

    Το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική την εξαίρεση , θεωρώντας ότι θα πρέπει να γίνουν δεκτές οι προσφυγές Συλλόγων Φυσικοπεραπευτών και Εργοθεραπευτών.

    Πλέον η Ολομέλεια του ΣτΕ θα κρίνει εάν θα ακυρώσει την από 4.2.2021 ΚΥΑ για τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης που προβλέπει το άρθρο 66 του νόμου 4756/2020 σε δικηγόρους, οικονομολόγους, κ.λπ. και δεν περιλαμβάνει τους ελεύθερους επαγγελματίες φυσικοθεπραπευτές και εργοθεραπευτές.

    Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ στην υπ΄ αριθμ. 800/2024 απόφασή του αναφερει ότι τόσο οι φυσικοθεραπευτές όσο και εργοθεραπαυτές τελούν υπό παρόμοιες συνθήκες όσων ασκούν ιατρικά επαγγέλματα, καθώς παρέχουν και αυτοί υπηρεσίες στον τομέα της υγείας.

    Μάλιστα, οι δύο αυτές κατηγορίες ελευθέρων επαγγελματιών που δεν περιλαμβάνονται στο κατάλογο των όσων έλαβαν οικονομική ενίσχυση, έρχονται και σε σωματική επαφή με όσους παρέχουν τις υπηρεσίες τους με αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης του ιού, ενώ υπέστησαν τις ίδιες δυσμενείς οικονομικές συνέπειες, υπαγόμενοι στις πληττόμενες κατηγορίες ελευθέρων επαγγελματιών.

    Διαβάστε επίσης:

    Δικαστική απόφαση βόμβα: Τα McDonald’s έχασαν το σήμα «Big Mac» στην ΕΕ

    70 ευάλωτοι συμπολίτες μας αποκτούν φύλακα άγγελο – Πρόγραμμα «Γερνάω έξυπνα»

    Καρκίνος παχέος εντέρου: Υπεγράφη η ΚΥΑ για τις Προληπτικές Διαγνωστικές Εξετάσεις

     



    ΣΧΟΛΙΑ