Παραμένουν τα πρόστιμα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην εταιρεία Intellexa A.E., για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις προσφυγές της εταιρείας αφού η τελευταία δεν… νομιμοποίησε σωστά τη δικηγόρο της για να την εκπροσωπήσει στο Δικαστήριο!

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι το ΣτΕ είχε “χτυπήσει καμπανάκι” όταν συζητήθηκαν οι 2 προσφυγές της Intellexa A.E.

Τότε της είχε δοθεί προθεσμία για να καταθέσει τη συμβολαιογραφική πράξη νομιμοποίησής της.

Η εταιρεία είχε προσφύγει κατά της υπ΄ αριθμ. 2/2023 απόφασης της Ανεξάρτητης Αρχής για πρόστιμο 50.000 ευρώ λόγω “μη συνεργασίας της κατά τη διαδικασία του ελέγχου της”.

Όπως είναι γνωστό, η Αρχή, από τον Ιούλιο του 2022 διερευνούσε καταγγελίες εγκατάστασης λογισμικού παρακολούθησης σε κινητά τηλέφωνα.

Κατά την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η εταιρεία καθυστέρησε αδικαιολόγητα να ανταποκριθεί στα ερωτήματα της Αρχής και αρνήθηκε να παρέχει πληροφορίες που είχε στην κατοχή της.

Έτσι, κρίθηκε ότι παραβίασε την υποχρέωση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, που επιβάλλει σε υπευθύνους και εκτελούντες την επεξεργασία δεδομένων να συνεργάζονται με την Αρχή.

Με 2η προσφυγή της στο ΣτΕ η εταιρεία ζητούσε να ακυρωθεί η 490/2023 πράξη της Αρχής με την οποία απερρίφθη αίτημά της για τη χορήγηση αντιγράφων από έγγραφα περιλαμβανόντουσαν στο φάκελο που είχε σχηματισθεί από την Αρχή στο πλαίσιο ελέγχου για τη διερεύνηση δραστηριοτήτων της εταιρείας, που είχαν σχέση με την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με τις υπ΄ αριθμ. 1021 και 1022/2024 αποφάσεις του, απέρριψε και τις δύο αιτήσεις της Intellexa με το σκεπτικό ότι δεν νομιμοποίησε όπως προβλέπεται την δικηγόρο της για να μπορεί να παρασταθεί στο ΣτΕ.

Διαβάστε επίσης:

Ενστάσεις από το περιβάλλον Δούκα κατά Ανδρουλάκη: Οι επιλογές στο ΠΑΣΟΚ δεν αποπνέουν το αίσθημα ενότητας

Οδηγούμε το 4κίνητο VW ID.5 GTX

ΑΣΕΠ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 1.592 θέσεις στο Δημόσιο για ΑμεΑ