• Κοινωνία

    Στα επτά τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα

    • NewsRoom

    coronovirus


    Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας τρία επιπλέον επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό τους στα επτά.
    Το ένα αφορά σε Ελληνίδα, στενή επαφή του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, η οποία παραμένει σε
    απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.
    Το δεύτερο περιστατικό, το οποίο διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, αφορά σε Έλληνα, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.
    Το τρίτο είναι Έλληνας, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.  Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.
    Υπενθυμίζεται ότι τα τέσσερα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αφορούσαν μια 38χρονη γυναίκα και το παιδί της στη Θεσσαλονίκη και δύο γυναίκες 36 και 40 ετών στην Αθήνα.
    Όπως έχει εξηγήσει ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το θέμα, κάθε φορά που διαγιγνώσκεται νέο κρούσμα γίνεται ιχνηλάτηση των «υψηλού κινδύνου» επαφών του, με βάση τον αλγόριθμο του υπουργείου και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), έτσι ώστε να εντοπιστούν τυχόν άλλα κρούσματα και να περιοριστεί η περαιτέρω διασπορά του ιού στον πληθυσμό.



    ΣΧΟΛΙΑ