• Κοινωνία

    Συνελήφθη υπάλληλος του ΕΦΚΑ για παράβαση καθήκοντος και δωροληψία

    • NewsRoom
    αστυνομία


    Οι αστυνομικοί της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προχώρησαν στην σύλληψη υπαλλήλου του ΕΦΚΑ (Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης) που απαίτησε μεγάλο χρηματικό ποσό από πολίτη, όπως και του συζύγου της.

    Η φερόμενη επίορκος υπάλληλος του ΕΦΚΑ κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και για δωροληψία ενώ και ο σύζυγος της αντιμετωπίζει την κατηγορία για συνέργεια σε δωροληψία.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, προηγήθηκε καταγγελία πριν από την σύλληψη της υπαλλήλου, σύμφωνα με την οποία υπάλληλος του Ε.Φ.Κ.Α., απαίτησε 4.000 ευρώ, προκειμένου να διεκπεραιωθεί υπόθεση καταβολής επιδόματος αναπηρίας, γεγονός που γνώριζε και ο σύζυγός της, ο οποίος επενέβαινε για την τελική διευθέτηση του ζητήματος.

    Ακολούθησε αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας εφαρμόστηκαν και ειδικές ανακριτικές τεχνικές και προέκυψε η εμπλοκή της υπαλλήλου, η οποία για την παρέμβασή της και τη θετική έκβαση του αιτήματος, ζήτησε την καταβολή του χρηματικού ποσού σε δύο ισόποσες δόσεις.

    Σε αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες της Τετάρτης, 7 Αυγούστου 2024, η κατηγορούμενη συνελήφθη σε περιοχή της Αθήνας, μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού.

    Η συλληφθείσα οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

    Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    • 61.850 ευρώ,
    • το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ,
    • κινητό τηλέφωνο,
    • usb stick και
    • ιδιόχειρες σημειώσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Στρατός: Πρόσκληση για κατάταξη των επιτυχόντων/ουσών στη ΣΣΑΣ – Πέντε νέες οργανικές θέσεις ανωτάτων αξιωματικών στο ΠΝ

    Λειψυδρία: Εγκαθίστανται μονάδες αφαλάτωσης σε Νάξο και Σέριφο

    ΔΥΠΑ: Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για τα προγράμματα κατάρτισης στις «πράσινες» δεξιότητες – Όλες οι πληροφορίες



    ΣΧΟΛΙΑ