• Κοινωνία

    Συνέδριο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με θέμα «Αντεγκληματική πολιτική, ποινική νομοθεσία και Δικαιοσύνη»

    • NewsRoom


    Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων λαμβάνει την πρωτοβουλία και διοργανώνει διήμερο Συνέδριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2024 με θέμα «Αντεγκληματική πολιτική, Ποινική νομοθεσία και Δικαιοσύνη» το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

    Στόχος μας να φωτίσουμε με τρόπο απόλυτα επιστημονικό τις αιτίες της εγκληματικότητας, το νέο δόγμα της αυστηροποίησης της ποινικής νομοθεσίας και πόσο αποτελεσματικό είναι, τον τρόπο παρουσίασης του εγκλήματος από τα ΜΜΕ, την ανήλικη παραβατικότητα, τον απολογισμό των πρόσφατων αλλαγών στους Ποινικούς Κώδικες, την διεθνή οπτική μέσα από την ΕΣΔΑ και τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, την δημιουργία ιδιωτικών φυλακών, την εσωτερική δικαστική ανεξαρτησία και πόσο τελικά επιδρά η αυστηροποίηση της νομοθεσίας στον εφαρμοστή του δικαίου δικαστή και εισαγγελέα. Εισηγητές είναι διακεκριμένοι δικαστικοί λειτουργοί, καθηγητές πανεπιστημίου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δημοσιογράφος της Κρατικής Τηλεόρασης.

    Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε ολόκληρο τον νομικό κόσμο της Χώρας, δικαστικούς λειτουργούς και δικηγόρους, την πανεπιστημιακή κοινότητα, τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, τους δημοσιογράφους.

    Το αναλυτικό πρόγραμμα

    Διαβάστε επίσης:

    Ελληνική Τράπεζα: Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας «Γε’ νέο Επιχειρείν» 2024 για 7η συνεχή χρονιά

    Southrock: Η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που λαμβάνει την πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα της στη Μύκονο

    Εξόρμηση στον Σαρωνικό με Hellenic Seaways



    ΣΧΟΛΙΑ