Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Συναγερμός στο Λονδίνο: Πυροβολισμοί κατά οχήματος που εμβόλισε το αυτοκίνητο της Ουκρανής Πρέσβεως

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή του Δυτικού Λονδίνου στην περιοχή του Holland Park, κοντά στην Ουκρανική πρεσβεία.

Η βρετανική αστυνομία πυροβόλησε όταν ένα όχημα εμβόλισε το παρκαρισμένο αυτοκίνητο της πρεσβευτή της Ουκρανίας,  όπως ανακοίνωσε η ουκρανική πρεσβεία. Από το περιστατικό αυτό, δεν υπήρξαν τραυματισμοί σύμφωνα με την πρεσβεία.

Η πρέσβης Ναταλία Γκαλιμπαρένκο δεν βρισκόταν ούτε στο όχημα, ούτε εντός του κτιρίου της πρεσβείας τη στιγμή που συνέβη το περιστατικό.

«Η αστυνομία κλήθηκε άμεσα, ενώ το αυτοκίνητο του υπόπτου μπλοκαρίστηκε. Παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας, ο ύποπτος εμβόλισε και πάλι το αυτοκίνητο του πρεσβευτή. Αντιδρώντας, η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά του οχήματος του υπόπτου,» εξήγησε η ανακοίνωση της πρεσβείας.

Το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική επίθεση, σύμφωνα με την βρετανική αστυνομία.

Η περιοχή αποκλείστηκε περιμετρικά, ενώ δόθηκε εντολή στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, μακριά από παράθυρα. Παράλληλα, απομακρύνθηκαν πεζοί και αυτοκίνητα.