Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Συναγερμός και στην Αλβανία: Αύξηση κρουσμάτων και νεκρών το τελευταίο διάστημα

Επιδείνωση εμφανίζουν τα επιδημιολογικά στοιχεία στην Αλβανία τις τελευταίες ημέρες, με τον αριθμό των κρουσμάτων να διπλασιάζεται, ενώ σημαντική αύξηση καταγράφεται και στον αριθμό των ασθενών που εισάγονται στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 3.100 διαπιστωμένα κρούσματα, από 1.300 που ήταν στο αποκορύφωμα της πανδημίας τον Απρίλιο, ενώ αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 83, από 26 τον Απρίλιο.

Ο αριθμός των ημερησίων κρουσμάτων διπλασιάζεται.

Στις διαπιστώσεις καταγράφεται σχετική μείωση του μέσου όρου ηλικίας των θυμάτων του κορονοϊού, ενώ τις τελευταίες ημέρες έχασαν τη ζωή τους και δύο γιατροί.

Κοινή διαπίστωση παραμένει ότι βασικές εστίες διάδοσης του κορονοϊού παραμένουν τα νοσοκομεία και τα ιατρικά κέντρα, κυρίως της πρωτεύουσας.

Η ανησυχητική κλιμάκωση έγινε αντικείμενο πολιτικής διαμάχης στη χώρα. Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για την υγεία των ανθρώπων και έχει εγκαταλείψει τα προστατευτικά μέτρα. Μιλάει για δραστική μείωση των τεστ, γεγονός που σημαίνει ότι, κατά την αντιπολίτευση, τα νούμερα των κρουσμάτων μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερα.

Επίσης, η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με αφορμή την πανδημία αυξήθηκαν τα φαινόμενα διαφθοράς και κερδοσκοπίας, ενώ η εθνική οικονομία έχει «γονατίσει».

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μη ανοίξει τα σύνορα με την Αλβανία έχει προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στον τουρισμό της χώρας, που τα τελευταία χρόνια είχε αναδειχτεί σε υπολογίσιμη πηγή οικονομικής ανάπτυξης.