• Κοινωνία

    Σύμη: Θρίλερ με την εξαφάνιση του Βρετανού δημοσιογράφου – Έντονο το ενδιαφέρον στη Βρετανία

    Ο δημοσιογράφος του BBC Μάικλ Μόσλεϊ

    Ο δημοσιογράφος του BBC Μάικλ Μόσλεϊ


    Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την εξαφάνιση, στη Σύμη, του διακεκριμένου δημοσιογράφου και παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος αγνοείται από το βράδυ της Τετάρτης. Με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, η  Αστυνομία εξετάζει , μεταξύ άλλων, την εκδοχή να είχε ατύχημα ή να παρουσίασε κάποιο ιατρικό πρόβλημα , για παράδειγμα, καρδιακή προσβολή και να έπεσε από ύψος κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας.

    Δεν αποκλείεται ακόμα και το δάγκωμα φιδιού.

    Την ίδια ώρα, η  εξαφάνισή του έχει γίνει πρώτο θέμα σε βρετανικές εφημερίδες, με συνεχή updates σε ιστοσελίδες της Αγγλίας .

    Οι έρευνες

    Στις έρευνες για τον εντοπισμό του Βρετανού  δημοσιογράφου και παρουσιαστή, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε δυσπρόσιτες περιοχές του νησιού, ενώ συνδράμουν δυνάμεις της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού Σώματος.

    Επίσης, έχει επιστρατευτεί ένα ελικόπτερο, καθώς και drone, με ειδικό εξοπλισμό για νυχτερινή έρευνα (σ.σ. θερμικές κάμερες).

    Η Αστυνομία έχει εντοπίσει και αναλύσει υλικό από κάμερες ασφαλείας σε διάφορα σημεία του νησιού, προκειμένου να «χαρτογραφήσει» την πορεία του Μάικλ Μόσλεϊ.

    Η πεζοπορία 

    Ο  δημοσιογράφος και παρουσιαστής του BBC βρισκόταν με τη σύζυγό του στη Σύμη για διακοπές, φιλοξενούμενοι φιλικού τους ζευγαριού.

    Ο Μάικλ Μόσλεϊ είχε βγει για πεζοπορία, ξεκινώντας από την παραλία του Αγίου Νικολάου, με προορισμό το σπίτι τους στην περιοχή Πέδι, ωστόσο δεν έφθασε ποτέ εκεί.

    Ακολούθησε ένα μονοπάτι, το οποίο -σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους- δεν είναι ιδιαίτερα δύσβατο και αναπτύσσεται σε μια περιοχή αρκετά τουριστική.

    Όπως σημειώνουν, αρκετοί τουρίστες συνηθίζουν να το διασχίζουν στο πλαίσιο καθημερινής βόλτας. Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής του BBC δεν είχε μαζί του κινητό τηλέφωνο, όταν εξαφανίστηκε.

    Η μαρτυρία κατοίκου

    «Στις 14:20 φεύγω από το σπίτι μου να πάω στα δωμάτια και τον βλέπω δίπλα σε κάδους σκουπιδιών να μιλάει με κάποιον, κάπως ηλικιωμένο.  Ο άλλος που ήταν δίπλα του, φορούσε ένα καρό πουκαμισάκι πολύ λεπτό», ανέφερε μάρτυρας για την τελευταία φορά που αντίκρισε τον Μάικλ Μόσλεϊ στη Σύμη.

    «Σαν να άνοιξε η γη και να κατάπιε τον Βρετανό παρουσιαστή», δήλωσε από τη μεριά του ο κ Ν. Γρύλλης, αντιδήμαρχος στη Σύμη, ενώ μετέφερε την  «αναστάτωση που επικρατεί σε όλο το νησί».

    Ποιος είναι ο Μάικλ Μόσλεϊ

    Ο 67χρονος Μάικλ Μόσλεϊ απέκτησε μεγάλη φήμη με τις εμφανίσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το «This Morning» και το «The One Show».

    Είναι,  οικοδεσπότης του podcast «Just One Thing» για την υγεία στο BBC, αλλά και αρθρογράφος στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

    Από τους πιο γνωστούς τηλεοπτικούς γιατρούς στη Βρετανία, γεννήθηκε στην Καλκούτα της Ινδίας από πατέρα τραπεζίτη.

    Φοίτησε σε οικοτροφείο στην Αγγλία από την ηλικία των 7 ετών και σπούδασε Φιλοσοφία, Πολιτική και Οικονομικά στο New College της Οξφόρδης.
    Εργάστηκε για δύο χρόνια ως τραπεζίτης στο City του Λονδίνου.

    Αποφάσισε να ασχοληθεί με την Ιατρική, θέτοντας ως στόχο να γίνει ψυχίατρος.
    Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Royal Free Hospital, που σήμερα αποτελεί μέρος της Ιατρικής Σχολής του UCL.

    Ο Μάικλ Μόσλεϊ εντάχθηκε στο δυναμικό του BBC ως εκπαιδευόμενος βοηθός παραγωγού και, αφού έκανε παραγωγή εκπομπών για τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα, έγινε παρουσιαστής.
    Είναι παραγωγός πολλών επιστημονικών προγραμμάτων στην τηλεόραση και ιδιαίτερα δημοφιλής στη Βρετανία.

    Έχει λάβει πολλαπλές διακρίσεις για το έργο του και έχει τιμηθεί με βραβείο Emmy.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέα επίδοση παλαιάς διαταγής πληρωμής: Πώς μπορεί να αμυνθεί ο οφειλέτης

    Κικίλιας: Άμεσα αντιμετωπίστηκαν οι πρώτες επικίνδυνες πυρκαγιές της ημέρας – Συνελήφθη εμπρηστής στο Σέιχ Σου

    Δημοσκόπηση Interview: Στο 34% η ΝΔ στις ευρωεκλογές – Τα ποσοστά των υποψηφίων

     



    ΣΧΟΛΙΑ