• Κοινωνία

    Σύλληψη δικηγόρου για ξυλοδαρμό: Τι κατέθεσε ο γιατρός που εξέτασε την 37χρονη – Το θύμα ήθελε να εγκαταστήσει το panic button

    Crying teenage girl showing a stop sign with her hand


    Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τον πασίγνωστο ποινικολόγο, Α.Λ. που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια την 37χρονη σύζυγό του, επίσης δικηγόρο.

    Ο ποινικολόγος κρατείται στη ΓΑΔΑ και αύριο Δευτέρα θα απολογηθεί ενώ η κατηγορία είναι για κακούργημα και συγκεκριμένα για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

    Όπως διαπίστωσαν οι αρχές ο εν λόγω δικηγόρος είχε κατηγορηθεί και το 2017 για ενδοοικογενειακή βία από την πρώην σύζυγό του. Συγκεκριμένα, πριν από 7 χρόνια υπάρχει καταγγελία στο ΑΤ Βριλησσίων από την πρώην σύζυγο για βία σε βάρος της και είχε γίνει και μήνυση.

    Σε ό,τι αφορά τη νέα καταγγελία για ξυλοδαρμό, το ζευγάρι αρνείται ότι συνέβη κάτι τέτοιο, όμως, η διαδικασία προχώρησε μετά από καταγγελία ιατρού που εξέτασε την 37χρονη και κατέθεσε ότι τα χτυπήματα δεν έγιναν από… πτώση από σκάλα, αλλά από ανθρώπινα χέρια.

    Με βάση τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο που συνέταξε η Ελληνική Αστυνομία: «03:30 ώρα της 16/6/24, προσήχθη στην υπηρεσία μας στο τμήμα της Ομονοίας, από εποχούμενη περιπολία ο 52χρονος δικηγόρος ύστερα από ένορκη κατάθεση του ιατρού ο οποίος ανέφερε ότι η σύζυγος του 37 ετών, έχει υποστεί ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της. Ειδικότερα την 01:30 ο δικηγόρος μετέφερε την σύζυγό του στο νοσοκομείο «Ευρωκλινικη Αθηνών» ύστερα από πτώση της στα σκαλοπάτια όπως ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς… Ο δικηγόρος συνελήφθη από αστυνομικούς στα πλαίσια του αυτοφώρου και θα οδηγηθεί πρωινές ώρες 16/6/24 με το σχηματισθέν σε βάρος του προανακριτικό υλικό ενώπιον του κυρίου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για την αυτόφωρη διαδικασία. Η 37χρονη δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του συζύγου της ενώ ο 52χρονος δικηγόρος δεν αποδέχεται τις σε βάρος του κατηγορίες».

    Αξίζει να αναφερθεί ότι η υπάρχει μαρτυρία ότι δικηγόρος είχε απαντήσει καταφατικά ότι ο άνδρας της ήταν αυτός που της προξένησε τα τραύματα αλλά στη συνέχεια στην κατάθεσή της μίλησε για ατύχημα.

    Επίσης, με βάση το έγγραφο της Αστυνομίας το 37χρονο θύμα ζήτησε να μάθει για το «κουμπί πανικού», το γνωστό panic button την εφαρμογή για ενδοοικογενειακή βία.

    «Γίνεται μνεία ότι στην 37χρονη δικηγόρο χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση όπως επίσης πληροφορίες και οδηγίες δυναμει του άρθρου 21 του Ν.3500/06 προκειμενου να λάβει αν το επιθυμεί την δέουσα ηθική συμπαράσταση και την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς. Επίσης η δικηγόρος ενημερώθηκε για την δυνατότητα εγκατάστασης στο κινητό της τηλέφωνο της εφαρμογής «Κομβίον Πανικού» (panic button) καθώς και για την διαδικασία και τους όρους εγκαταστάσης και χρήσης αυτής, και επιθυμεί να της χορηγηθεί κωδικός για πρόσβαση στην έν λόγω εφαρμογή. Η 37χρονη δικηγόρος δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε δομή, εφόσον ενημερώθηκε για την δυνατότητα της αυτή».
    Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, απέστειλε έγγραφο στον πρόεδρο του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου, με το οποίο ζητάει άμεσα να διερευνήσει τα αναφερόμενα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, περί σύλληψης γνωστού δικηγόρου για “ενδοοικογενειακή βία” σε βάρος της επίσης δικηγόρου συζύγου του.

    Ο κ. Κωνσταντίνου καλείται για να διαπιστώσει τυπικά, καθώς είναι πλέον γνωστά τα στοιχεία του, την ταυτότητα του δικηγόρου και εν συνεχεία να διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα προκειμένου να αποφασίσει αν θα κινήσει ή όχι πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του.



    ΣΧΟΛΙΑ