• Κοινωνία

    Σύλληψη δικηγόρου για ξυλοδαρμό: Σοκάρει η κατάθεση του γιατρού για τα τραύματα της 37χρονης


    Σοβαρότατα τραύματα που δεν δείχνουν πτώση από σκάλα, αλλά αποτέλεσμα ενδοοικογενειακής βίας, έχει η 37χρονη δικηγόρος, η οποία φαίνεται ότι εδάρη από τον γνωστό ποινικολόγο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του νοσοκομείου και τη δικογραφία η γυναίκα έφερε σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι, κάταγμα στη μύτη, ισχυρό χτύπημα στο χέρι, ενώ έχει τραυματιστεί στη γλώσσα πιθανότατα από δάγκωμα.

    Ο πολύ γνωστός ποινικολόγος, 52 ετών συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε κακουργηματική δίωξη για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Στην συνέχεια οδηγήθηκε στον Ανακριτή, από τον οποίο έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί αύριο.

    Οπως κατέθεσε ο ιατρός που κατάλαβε ότι τα χτυπήματα είναι από άνθρωπο κι όχι από πτώση, «Κλινικά, φέρει εκχυμώσεις και οίδημα προσώπου – μέτωπο, ζυγωματικά, αμφώ- εκχυμώσεις οφθαλμικών κογχών (racoon eyes), θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού, ώτος, οίδημα και αιμορραγία ρινός, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους». Επίσης «η γυναίκα φέρει αίματα στο τριχωτό κεφαλής όπως και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της».

    Επίσης στην κατάθεσή του ο γιατρός αναφέρει:

    Σε ερώτηση μου ποιος άνθρωπος την χτύπησε αν είναι ο ίδιος που την είχε φέρει στα επείγοντα, εκείνη μου απάντησε καταφατικά. Άμεσα ενημέρωσα την άμεση δράση για τις δικές της ενέργειες τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω και υπογράφω».

    Αργότερα η γυναίκα είπε ότι έπεσε από τη σκάλα και μαζί με τον σύζυγό της επιμένουν στην εκδοχή του ατυχήματος. Ομως, φαίνεται ότι η υπόθεση θα έχει συνέχεια καθώς οι γονείς της γυναίκας έχουν έρθει στην Αθήνα για τα περαιτέρω.

    Υπενθυμίζεται ότι όπως διαπίστωσαν οι αρχές ο εν λόγω δικηγόρος είχε κατηγορηθεί και το 2017 για ενδοοικογενειακή βία από την πρώην σύζυγό του. Συγκεκριμένα, πριν από 7 χρόνια υπάρχει καταγγελία στο ΑΤ Βριλησσίων από την πρώην σύζυγο για βία σε βάρος της και είχε γίνει και μήνυση.

    Σε ό,τι αφορά τη νέα καταγγελία για ξυλοδαρμό, το ζευγάρι αρνείται ότι συνέβη κάτι τέτοιο, όμως, η διαδικασία προχώρησε μετά από καταγγελία ιατρού που εξέτασε την 37χρονη και κατέθεσε ότι τα χτυπήματα δεν έγιναν από… πτώση από σκάλα, αλλά από ανθρώπινα χέρια.

    Με βάση τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο που συνέταξε η Ελληνική Αστυνομία: «03:30 ώρα της 16/6/24, προσήχθη στην υπηρεσία μας στο τμήμα της Ομονοίας, από εποχούμενη περιπολία ο 52χρονος δικηγόρος ύστερα από ένορκη κατάθεση του ιατρού ο οποίος ανέφερε ότι η σύζυγος του 37 ετών, έχει υποστεί ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της. Ειδικότερα την 01:30 ο δικηγόρος μετέφερε την σύζυγό του στο νοσοκομείο «Ευρωκλινικη Αθηνών» ύστερα από πτώση της στα σκαλοπάτια όπως ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς… Ο δικηγόρος συνελήφθη από αστυνομικούς στα πλαίσια του αυτοφώρου και θα οδηγηθεί πρωινές ώρες 16/6/24 με το σχηματισθέν σε βάρος του προανακριτικό υλικό ενώπιον του κυρίου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για την αυτόφωρη διαδικασία. Η 37χρονη δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του συζύγου της ενώ ο 52χρονος δικηγόρος δεν αποδέχεται τις σε βάρος του κατηγορίες».

    Διαβάστε επίσης:

    Σύλληψη δικηγόρου για ξυλοδαρμό: Τι κατέθεσε ο γιατρός που εξέτασε την 37χρονη – Το θύμα ήθελε να εγκαταστήσει το panic button
    Συνελήφθη πασίγνωστος Έλληνας δικηγόρος για ξυλοδαρμό της γυναίκας του – Δίωξη για κακούργημα του άσκησε ο εισαγγελέας



    ΣΧΟΛΙΑ