• Κοινωνία

    Σύγκρουση για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο για τα θύματα των Τεμπών

    • NewsRoom

    Πλακιάς και Καρυστιανού


    Μια συναυλία στο Καλλιμάρμαρο που διοργανώνεται για τα θύματα από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, προκαλεί σοβαρές διαφωνίες μεταξύ των οικογενειών.

    Η συναυλία (με καλλιτέχνες όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Φοίβος Δεληβοριάς, Σωκράτης Μάλαμας κ.λπ.) που ανακοινώθηκε ότι θα γίνει στις 11 Οκτωβρίου, και το κεντρικό συμβούλιο νεοτέρων μνημείων αναμένεται να αποφασίσει την παραχώρηση του Σταδίου, διοργανώνεται από έναν Σύλλογο που εκπροσωπεί μέρος των οικογενειών.

    Ωστόσο, ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε στο δυστύχημα τις δίδυμες κόρες του Χρυσή και Θωμαΐδα και την ανιψιά του Αναστασία αντέδρασε έντονα στην διοργάνωση και προανήγγειλε προσφυγή στη δικαιοσύνη.

    Από την πλευρά της η Μαρία Καρυστιανού απάντησε ότι τα χρήματα συγκεντρώνονται για την κάλυψη των νομικών δαπανών.

    Ο κ. Πλακιάς σημείωσε ότι στον σύλλογο μετέχουν 6 από τις οικογένειες των 57 θυμάτων. Από την πλευρά της, η κυρία Καρυστιανού είπε ότι ο σύλλογος εκπροσωπεί τις διπλάσιες οικογένειες από όσες λέει ο κ. Πλακιάς.

    Ο ίδιος είπε ότι στον σύλλογο μετέχουν 6 από τις οικογένειες των 57 θυμάτων.

    Ο κ.Νίκος Πλακιάς, σε δηλώσεις του στο Mega, τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να μαθαίνουν οι οικογένειες των θυμάτων τι γίνεται στο όνομα των παιδιών τους από site, ενώ πρόσθεσε ότι «είχαμε πει ότι θα δεχθούμε τα πάντα από την κυρία Καρυστιανού, αλλά τα χρήματα είναι η κόκκινη γραμμή». Σύμφωνα με τον ίδιο τα δικαστικά έξοδα είναι πληρωμένα.

    «Τα ονόματα των δικών μου παιδιών δεν θα γίνουν εισιτήρια των 15 ευρώ», είχε γράψει νωρίτερα ο κ. Πλακιάς σε ανάρτησή του.

    Στην ανάρτησή του αναφέρει:

    «Διαβάζω ότι διάφοροι καλλιτέχνες θα παραβρεθούν αφιλοκερδώς στο καλλιμάρμαρο για μια συναυλία που θα είναι αφιερωμένη στα ΤΕΜΠΗ
    Μεταξύ των καλλιτεχνών είναι και οι @sokratismalamas @thanasispapakonstantinou @foivosdelivorias και άλλοι.
    Γνωρίζετε ότι ο σύλλογος που το διοργανώνει απαρτίζεται από 6 οικογένειες ;
    Ζητήσατε καταστατικό συλλόγου;
    Ζητήσατε να δείτε αν είναι νόμιμος;
    Γνωρίζετε ότι όλες οι άλλες οι οικογένειες είμαστε αντίθετοι σε ότι έχει να κάνει με οικονομικά αντίτιμα.
    Χαιρετώ την κίνηση σας και ευχαριστώ που δεν μας ξεχνάτε.
    Θα σας πω μόνο ακυρώστε την παρουσία σας εκεί διότι θα ακολουθήσουν νομικές διαδικασίες και ασφαλιστικά μέτρα.
    Όποιος έχει οικονομική ανάγκη να χρησιμοποιήσει μόνο το όνομα του συγγενή του και όχι τον αριθμό 57 και πληθυντικό όπως πχ ΘΥΜΑΤΩΝ.
    Τα ονόματα των δικών μου παιδιών δεν θα γίνουν εισιτήρια των 15€.
    Κάποτε θα κάνουμε αυτή την συναυλία χωρίς οικονομικά αντίτιμα και με χιλιάδες κόσμο».

    Κατά του συλλόγου εστράφησαν οι Δημήτρης Μπουρνάζης και Αθανασία Μπουρνάζη, οι οποίοι έχασαν πατέρα και αδερφό στα Τέμπη.

    «Πρέπει επιτέλους ο σύλλογος να τοποθετηθεί για το ποιες οικογένειες εκπροσωπεί!! Δεν Πρέπει να αιωρείται τίποτα όταν αφορά τους δικούς μας ανθρώπους και μάλιστα όταν ζητάνε οικονομικό αντίτιμο.!!», αναφέρει ο Δημήτρης Μπουρνάζης σε ανάρτησή του.

    Κατά του συλλόγου εστράφησαν οι Δημήτρης Μπουρνάζης και Αθανασία Μπουρνάζη, οι οποίοι έχασαν πατέρα και αδερφό στα Τέμπη.

    «Πρέπει επιτέλους ο σύλλογος να τοποθετηθεί για το ποιες οικογένειες εκπροσωπεί!! Δεν Πρέπει να αιωρείται τίποτα όταν αφορά τους δικούς μας ανθρώπους και μάλιστα όταν ζητάνε οικονομικό αντίτιμο.!!», αναφέρει ο Δημήτρης Μπουρνάζης σε ανάρτησή του.

    Ο ηθοποιός Δημήτρης Ελευθεριάδης, που έχασε τη μητέρα του στο δυστύχημα. «Ο σύλλογος εκπροσωπεί 5 οικογένειες και αφήνει να αιωρείται ότι μας εκπροσωπεί όλους. Παρακαλώ να υπάρξει λίγος σεβασμός. Έχουμε ξαναθίξει το θέμα αυτό. Υπάρχει κόκκινη γραμμή σε κάποια θέματα», έγραψε.

    Τι υποστηρίζει η Καρυστιανού

    Σε δηλώσεις της η Μαρία Καρυστιανού έχει αντίθετη άποψη. Συγκεκριμένα τονίζει:

    «Θα ήθελα να τοποθετηθώ δημόσια για το θέμα που δημιουργήθηκε από τον κύριο Πλακιά για τη συναυλία που θα γίνει για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο, την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος, μαζί με κάποιους καλλιτέχνες.

    Η τοποθέτησή μου, παρόλο που οι δημοσιογράφοι με ρωτάνε να σχολιάσω τον κ. Πλακιά, δεν θα είναι για τον κ. Πλακιά. Ας μιλήσει για τον εαυτό του. Εγώ θα μιλήσω για τον Σύλλογο.

    Έχω πει πολλές φορές ότι δημιουργήθηκε από μία μικρή ομάδα συγγενών, σίγουρα διπλάσιος αριθμός απ’ αυτόν που αναφέρει ο κ. Πλακιάς από πολύ νωρίς διότι κατανόησε τη δυσκολία του αγώνα και θεώρησε ότι είναι καλύτερο πως είμαστε ενωμένοι. Δεν εκπροσωπεί όλες τις οικογένειες. Εμείς έχουμε μία πολύ επιθετική νομική γραμμή που στηρίζουμε ένθερμα και έχουμε αποφασίσει ότι θα την απλώσουμε στο εξωτερικό.

    Έχουμε κάνει κινήσεις γι’ αυτό. Έχουμε έρθει σε επαφή με νομικά γραφεία τα οποία ο κ. Πλακιάς αγνοεί. Έχουμε κάνει τις συνομιλίες και γνωρίζουμε τα οικονομικά μεγέθη που απαιτούνται για τον αγώνα αυτόν και που δυστυχώς δεν είμαστε στην οικονομική κατάσταση που μπορούμε να τον στηρίξουμε. Πάραυτα δεν δεχόμαστε αυτό να αποτελέσει τροχοπέδη για τη δικαίωση του αγώνα.

    Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη συναυλία και να μαζέψουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε για τους δικαστικούς αγώνες του εξωτερικού στους οποίους ως γνωστόν ο κ. Πλακιάς δεν συμμετέχει, όπως και οι οικογένειες που ακολουθούν τη νομική γραμμή την οποία θέλει και ο κ. Πλακιάς, αλλά δεν το κάναμε μόνο γι’ αυτό. Το κάναμε γιατί θέλαμε εκείνη τη μέρα όλοι να βγούμε να τραγουδήσουμε για τα παιδιά.

    Εκείνη τη μέρα θέλαμε η φωνή μας να φτάσει μέχρι ψηλά. Μία μέρα αγάπης, σύμπνοιας και ομαδικότητας και συλλογικότητας. Είναι κρίμα που αυτό αμαυρώνεται από κάποιους ανθρώπους που έχουν βιώσει τον ίδιο πόνο.

    Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο και τίποτα κρυφό σε αυτό που κάνουμε. Είμαστε διάφανοι και ξεκάθαροι και έχουμε αποδείξει πόσο μας ενδιαφέρει να πετύχει ο αγώνας μας.

    Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους καλλιτέχνες που από την αρχή αγκάλιασαν την προσπάθειά μας και στους καλλιτέχνες που περιμένουν να οργανωθεί η εκδήλωση η οποία έχει μπλοκαριστεί από την κ. Μενδώνη. Εκείνη τη μέρα ας σταθούμε σ’ αυτό, στο ότι θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί για τα παιδιά που έφυγαν. Και θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί για τα παιδιά που είναι δίπλα μας και για εμάς τους ίδιους που επιθυμούμε μία καλύτερη κοινωνία. Σας ευχαριστώ που είστε δίπλα μας».

    Διαβάστε επίσης:

    Motor Oil: Το «καυτό» παρασκήνιο για το πρόστιμο των 9,2 εκατ., οι «δύσκολες» σχέσεις και οι απαντήσεις
    Forbes: Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο – Ανατροπή με Μπιλ Γκέιτς
    Γ. Στουρνάρας: Δεν είναι πολιτικό ζήτημα η εξαγορά της Commerzbank από την UniCredit



    ΣΧΟΛΙΑ