Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Συγκλονίζουν τα στοιχεία για τον ψευτογιατρό-Έλεγε ότι είχε σχέσεις μέχρι και με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας

γιατρός - εγγραφές στον Προσωπικό Γιατρό

γιατρός

Μέχρι και με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας έλεγε ότι είχε γνωριμίες ο 47χρονος ψευτογιατρός για να προσεγγίζει τα θύματα του.

«Μη φόβου», ήταν η φράση που φέρεται να έλεγε στους βαριά άρρωστους ασθενείς και στους συγγενείς τους για να τους πείσει να σταματήσουν τη θεραπεία τους και να αρχίσουν αυτή που εκείνος τους πρότεινε.

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τη δράση του 47χρονου περιλαμβάνονται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας βάσει του οποίου εκδόθηκε και το ένταλμα για τη σύλληψη του ψευτογιατρού.

Ο κατηγορούμενος που κρατείται και θα απολογηθεί τη Δευτέρα φέρεται να είχε προσεγγίσει ακόμα και μία πρόεδρο εφετών παριστάνοντας τον ιατρό, για να μπορεί στη συνέχεια να επικαλείται υψηλές γνωριμίες στα υποψήφια θύματα του.

Από το 2016 φέρεται να δρούσε. 15.000 ευρώ ο μέσος όρος της ταρίφας και 5 μήνες η διάρκεια της προτεινόμενης θεραπείας του με ουσίες από… βότανα και κάνναβη.

Τα βότανα τα προμηθευόταν απο κατάστημα στο Πήλιο.

Σύμφωνα με τις αρχές, χωρίς να είναι γιατρός, προέβαινε στην εκτίμηση-αξιολόγηση εξετάσεων με τη συναίνεση των ασθενών να του αποστέλλουν τα αποτελέσματα και απαξίωνε όλους τους γιατρούς, δεν επιβεβαίωνε τις γνωματεύσεις άλλων ιατρών και χορηγούσε δικά του «φάρμακα» σε ενέσιμη μορφή λέγοντας ότι είναι εξιδεικευμένα φάρμακα από Ελβετία.

Φέρεται ότι ζητούσε από τα υποψήφια θύματά του να υποβληθούν σε εξετάσεις (μαγνητική-αξονική τομογραφία) σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα και τους εξέταζε σε ιδιωτικά ιατρεία κλινικών, χωρίς να υπάρχει εξαρτημένη σχέση εργασίας με τη μεσολάβηση-συναίνεση ιατρών των κλινικών.

Εμφανιζόταν ως άτομο που είχε επαφές με πολιτικούς δικαστές και υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας και ότι ο ίδιος ήταν στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, ότι είχε επαφές με το Άγιον Όρος και συγκεκριμένα με τις Μονές Εσφιγμένου και Βατοπαιδίου, το Πατριαρχείο, το Βατικανό και τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.ανηψιός πολύ γνωστού εφοπλιστή και τη γυναίκα του την εμφάνιζε άλλοτε ως κόρη και άλλοτε ως ανηψιά άλλου εφοπλιςτή.

Υποσχόταν μεταθέσεις και έκανε και το μεσίτη με εταιρεία στη Σαουδική Αραβία.

Το Φεβρουάριο 2017 επισκέφτηκε οικογένεια στη Λάρισα φορώντας στρατιωτική στολή πιλότου και υποσχόταν μεταθέσεις.

Τα χρήματα τα εισέπραττε σε επιταγές που βρέθηκαν στην κατοχή τρίτων προσώπων. Μάλιστα, είχε δώσει επιταγή σε ιδιοκτήτη σχολής που φοιτούσαν τα παιδιά του.

Ο 47χρονος αναζήτησε συνεργασία σε γνωστή κλινική στο κέντρο της Αθήνας και συστήθηκε στον υπεύθυνο ως νευροογκολόγος με έδρα την Ελβετία, ανηψιός γνωστού εφοπλιστή με πατέρα αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όταν του προτάθηκε να προσληφθεί, ο 47χρονος αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν θέλει να έχει επαφή με το δημόσιο και την εφορία και γι’ αυτό δεν αναζητήθηκαν ποτέ τα πιστοποιητικά του.

Ο υπέυθυνος της κλινικής έκανε 4 επεμβάσεις σε ασθενείς του 47χρονου. Άρχισε να τον υποψιάζεται όταν διαπίστωσε ότι ο 47χρονος δεν γνώριζε ούτε πώς να αποστειρώνει τα χέρια του.