Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τους γιατρούς στην Ιταλία: Μας ζητάνε να αποχαιρετίσουν τα παιδιά τους

Τις τελευταίες στιγμές εκείνων που έπεσαν θύματα του κορονοϊού περιέγραψε η Φραντσέσκα Κορτελάρο, από το νοσοκομείο του Σαν Κάρλο Μπορομέο στο Μιλάνο, την ώρα που η Ιταλία δίνει τεράστια μάχη κατά της πανδημίας.

Η Κορτελάρο ανέφερε στην ιταλική εφημερίδα Il Giornale: «Ξέρεις τι είναι το πιο δραματικό; Να βλέπεις ασθενείς να πεθαίνουν μόνοι τους, να τους ακούς να σε παρακαλούν να πουν αντίο στα παιδιά και τα εγγόνια τους. Όταν πρόκειται να πεθάνουν, το αισθάνονται. Έχουν πλήρη διαύγεια. Δεν πέφτουν σε νάρκη. Είναι σαν να πνίγονται, αλλά έχουν τον χρόνο για να το καταλάβουν».

Μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος των πάνω από 15.000 που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό στην Ιταλία είναι ηλικιωμένοι και συχνά ο μόνος τρόπος να αποχαιρετήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα είναι μέσω βιντεοκλήσης.

Η γιατρός περιέγραψε πώς βοήθησε μια γιαγιά που πέθαινε να πει αντίο στην εγγονή της. «Έβγαλα το τηλέφωνο και της έκανα βιντεοκλήση» εξήγησε. «Είπαν αντίο η μία στην άλλη και μετά από λίγο η γιαγιά πέθανε» ανέφερε και τόνισε: «Μέχρι στιγμής έχω μια μακρά λίστα βιντεοκλήσεων. Την αποκαλώ αποχαιρετιστήρια λίστα».