ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε την 01:14 σήμερα Τρίτη στον υποθαλάσσιο χώρο ανοικτά της Νισύρου.
Ο σεισμός ήταν υποθαλάσσιος γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ζημιές στο νησί. Η σεισμική δόνηση καταγράφηκε στις 1:14 και σε απόσταση 24 χιλ. ΝΔ της πόλεως της Νισύρου.
Ο δήλωσε πως ο σεισμός 5,7 Ρίχτερ που έγινε κοντά στην Τήλο, είναι έκπληξη.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ το πρωί της Τρίτης, ο πρόεδρος ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, δήλωσε πως ο σεισμός είναι έκπληξη ενώ επεσήμανε πως στην περιοχή αυτή μέχρι τον προηγούμενο μήνα είχε σημειωθεί σμήνος σεισμών, κάτι που έκανε τους σεισμολόγους να θεωρούν πως είχε εκτονωθεί το φαινόμενο.
Επανήλθε ωστόσο, είπε, σημειώνοντας πως η σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Νίσυρο και την Τήλο.
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα είπε πως ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος 100% πως πρόκειται για τον κύριο σεισμό, ωστόσο είναι βέβαιοι σε μεγάλο ποσοστό. «Θεωρώ πως η ίδια περιοχή δεν έχει να δώσει κάτι παραπάνω, θεωρώ πως είμαστε στην περίοδο της απόσβεσης σιγά σιγά».
Διαβάστε επίσης
Ρόδος: Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ταρακούνησε το νησί
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Eurovision 2025: Απαγορεύει τις σημαίες «αλληλεγγύης» και τις ΛΟΑΤΚΙ+ επί σκηνής
- Πιερρακάκης: Η ελληνική ναυτιλία συμβάλλει σταθερά στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της χώρας
- Pulse: Στο 29% η ΝΔ με τα μέτρα για ενοίκια και συντάξεις, στο 14% η Πλεύση, νέα πτώση για ΠΑΣΟΚ
- Τραμπ: Ο 8χρονος εγγονός του έπαιξε την πρώτη του σύνθεση στο πιάνο στον Λευκό Οίκο (βίντεο)
