ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στη Φλάνδρα και στις Βρυξέλλες εντοπίζεται η πλειοψηφία των εξτρεμιστών και των τζιχαντιστών, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου Αννελιές Βερλίντεν απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση.
Από τις 27 Μαρτίου, «656 άτομα συμπεριλήφθηκαν στην κοινή βάση δεδομένων: 575 για την προσήλωσή τους στην ισλαμιστική τζιχαντιστική ιδεολογία, 53 για την προσήλωσή τους στον δεξιό εξτρεμισμό, 16 στον αριστερό εξτρεμισμό και 12 για άλλους τύπους απειλών», ανέφερε η υπουργός απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Soir».
Ειδικότερα, 318 εντοπίζονται στην Φλάνδρα, 233, στις Βρυξέλλες και 98 στη Βαλλονία. Ωστόσο, για επτά άτομα, δεν είναι δυνατόν να καθοριστεί ότι εντάσσονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Ταυτόχρονα, σημείωσε, ότι «η OCAM (όργανο συντονισμού ανάλυσης απειλής) υποδεικνύει ότι οι τοπικές Task Force στις Βρυξέλλες και στην Αμβέρσα παρακολουθούν τον μεγαλύτερο αριθμό ατόμων που περιλαμβάνονται στην κοινή βάση δεδομένων».
Διαβάστε επίσης
Πετρέλαιο: Γύρισμα από τα χαμηλά μήνα και κλείσιμο με άνοδο 0,9% για το WTI
ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης επέδειξε ξανά τη γνωστή «αλαζονεία του 41%»
Πλεύση Ελευθερίας: Ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους ευρωβουλευτές της
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ένα φιλανθρωπικό Gala Όπερας στο Κολλέγιο Αθηνών, a night with a Star και η κοπή πίτας στην Q&R
- Καμπανάκι για κοκκύτη και ιλαρά – Τι έδειξε νέα μελέτη του ΕΟΔΥ για τα παιδιά, τα δύο προβλήματα
- Θοδωρής Λιβάνιος στο mononews: Αξιολόγηση κρατικών και αυτοδιοικητικών υπηρεσιών από τον υπολογιστή ή το κινητό
- Δήμος Καισαριανής: Στον αέρα το έργο ανάπλασης του Σκοπευτηρίου Καισαριανής (;)
