ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πλοίο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, προσέκρουσε στο λιμάνι της Σαμοθράκης κατά τη διαδικασία πρόσδεσης, στο οποίο επέβαιναν 103 επιβάτες, 1 φορτηγό, 13 IX και 2 μοτοσυκλέτες, σύμφωνα με πληροφορίες.
Το περιστατικό συνέβη κατά την προσέγγιση του πλοίου στην προβλήτα. Παρά τις προσπάθειες του πληρώματος να εξασφαλίσουν ασφαλή πρόσδεση, το πλοίο χτύπησε στο τσιμεντένιο τμήμα του λιμανιού, με αποτέλεσμα να προκληθεί η ζημιά η οποία εξετάζεται.
Οι επιβάτες βρίσκονται εντός του πλοίου για τουλάχιστον δύο ώρες, καθώς οι λιμενικές αρχές και το πλήρωμα εξετάζουν το βαθμό της ζημιάς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.
Η Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης έσπευσε στο σημείο. Τεχνικοί επιθεωρούν ζημιά για να διαπιστώσουν αν το πλοίο μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του και αν απαιτείται βοήθεια για την απομάκρυνσή του.
Εξετάζεται, επίσης, η πιθανότητα μεταφοράς των επιβατών με άλλο μέσο, εφόσον κριθεί ότι η αναμονή θα παραταθεί.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μύλοι Κεπενού: Στα 1,2 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων το 2024
- Αλβανία: Χαστούκι live σε τηλεοπτική εκπομπή – Συνελήφθη ο δράστης
- ΥΠΕΞ: Αναγνώριση της οικουμενικότητας της ελληνικής γλώσσας, η πρόταση για ανακήρυξη της 9ης Φεβρουαρίου ως «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας» από την UNESCO
- ΟΛΘ: Κέρδη 36,3 εκατ. ευρώ το 2024 – Αύξηση 42% στα EBITDA
