Τη δεύτερη νύχτα στη ΓΑΔΑ πέρασε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Η «σύγχρονη Μήδεια» μεταφέρθηκε από τον 11ο όροφο, που βρίσκεται το Ανθρωποκτονιών, στον 7ο όροφο, σε κελί.

1

Η 33χρονη γυναίκα από την Πάτρα, που έχασε τρία παιδιά μέσα σε διάστημα 2,5 ετών, εξακολουθεί να μην παραδέχεται ότι εμπλέκεται στον θάνατο της κόρης της. Μάλιστα, επιμένει ότι δεν γνωρίζει την ουσία «κεταμίνη» που βρέθηκε σε θανατηφόρα δόση στο αίμα της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η στάση της είναι ψυχρή και απόμακρη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα. Συνεπώς, σε αυτό το στάδιο δεν προβλέπεται ανάκριση από τους αστυνομικούς και οι όποιες συζητήσεις μαζί της έχουν άτυπο χαρακτήρα.

Αργά το απόγευμα, παραιτήθηκε και ο δεύτερος δικηγόρος της, Νίκος Ιωάννου, ο οποίος ορίστηκε από τον κατάλογο του δικηγορικού συλλόγου. Προηγουμένως, ο ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας είχε δηλώσει ότι δεν θα υπερασπιστεί τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο ίδιος τόνισε ότι ποτέ δεν ήταν συνήγορος υπεράσπισης της 33χρονης. Αντίθετα, είχε οριστεί και από τους δύο γονείς προκειμένου να βοηθήσει στις έρευνες και να μάθουν τι ακριβώς συνέβη στην Τζωρτζίνα και τα άλλα δύο κορίτσια. Μετά την ανακοίνωση της σύλληψης της 33χρονης, ο κ. Λύτρας αποχώρησε από την υπόθεση.

Στη ΓΑΔΑ η μητέρα και η αδελφή της

Χθες το απόγευμα η μητέρα της και η αδελφή της, Δήμητρα Πισπιρίγκου βρέθηκαν στη ΓΑΔΑ προκειμένου να την επισκεφτούν και να της δώσουν ρουχισμό και εμφιαλωμένα νερά. Οι δύο γυναίκες δεν προέβησαν σε καμία δήλωση, φωνάζοντας χαρακτηριστικά προς τους δημοσιογράφους και τον κόσμο που είχε μαζευτεί γύρω από την Αστυνομική Διεύθυνση, «αφήστε μας ήσυχες» και «κάνε μας τη χάρη».

Οι δύο γυναίκες έφτασαν με ένα μαύρο Citroen, το οποίο έκανε ολιγόλεπτη στάση ακριβώς έξω από το κτήριο της ΓΑΔΑ. Κρατούσαν ένα σακ βουαγιάζ με ρούχα και ένα κιβώτιο με νερά.

Μετά από περίπου 2 ώρες, αποχώρησαν, κρατώντας τα ίδια πράγματα με τα οποία είχαν έρθει.

Βγαίνοντας από το κτήριο, δεν θέλησαν και πάλι να κάνουν κάποια δήλωση ούτε να δώσουν πληροφορίες για το τι είπαν με τη Ρούλα Πισπιρίγκου. «Δείξτε λίγο σεβασμό» είπε μόνο η μητέρα προς τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο, πριν επιβιβαστεί στο ίδιο όχημα, με το οποίο είχαν έρθει.

Σοκαρισμένος δηλώνει ο Μάνος Δασκαλάκης

Στο μεταξύ ο «εξαφανισμένος» Μάνος Δασκαλάκης, σύζυγος της κατηγορούμενης για παιδοκτονία, δηλώνει «σοκαρισμένος» που δεν μπόρεσε να σώσει τα παιδιά του. Αυτό υποστήριξε μέσω του δικηγόρου του, Δημήτρη Καράμπελα.

«Ο Μάνος Δασκαλάκης δεν είναι εξαφανισμένος, είναι σοκαρισμένος και περιμένει να λάβει γνώση κρίσιμων εγγράφων της δικογραφίας προκειμένου να τοποθετηθεί αμέσως μετά», λέει ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη.

Έρευνα και για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς;

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρώην Διευθυντής Ασφαλείας Πατρών και Στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ εν αποστρατεία, Χρήστος Ρουγκάλας, αναφέρθηκε στον θάνατο της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριόυ.

Ο ίδιος άφησε αιχμές για πιθανή εμπλοκή τουλάχιστον της 33χρονης, λέγοντας ότι υπάρχουν πολλά θολά σημεία στην έρευνα.

«Με ειδοποίησαν φίλοι ότι υπάρχει τάφος που ενοικιάστηκε για 3 έτη με πληρωτή τον Εμμανουήλ Δασκαλάκη. Πάνω στον τάφο, υπήρχαν σε μια ταινία, πάνω σε σταυρό, γραμμένα τα εξής: ‘Ευγενία Κούτρα – Θεοδωροπούλου, ετών 69, 13 – 9 – 2020’, που αντιστοιχούν στο όνομα της σπιτονοικοκυράς, την ηλικία και την ημερομηνία θανάτου της.

Εγώ είχα μάθει από φίλους ότι η μακαρίτισσα ήταν άθεη και είχε γίνει καύση της σορού και όχι ταφή. Πάνω στον τάφο υπάρχει η φωτογραφία ενός ανδρός 45 ετών που δεν είχε σχέση με την νεκρή.

Το περίεργο είναι ότι δεν βρίσκουμε πουθενά το πιστοποιητικό θανάτου για την άδεια ταφής που έχει εκδοθεί από δημόσιο νοσοκομείο της Πάτρας και πως σε αυτό αναφέρεται ως αιτία θανάτου ο γυναικολογικός καρκίνος, ενώ η γυναίκα ήταν σε καροτσάκι και είχε προβλήματα κινητικότητας.

Δεν υπάρχει νοσηλεία, ούτε θεραπευτική αγωγή σε κανένα από τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας.

Εκτός από το σπίτι στο οποίο διέμενε η ίδια και το ζεύγος Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, είχε και άλλη ακίνητη περιουσία η γυναίκα αυτή και έπαιρνε και τη σύνταξη του μακαρίτη του άνδρα της που ήταν δικηγόρος. Είχε ακίνητη περιουσία που είχε πουληθεί και είχε συγκεντρώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό», ανέφερε ο κ. Ρουγκάλας.

Ο διάλογος της Ρούλας και με τους αστυνομικούς

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογός της με τους αστυνομικούς που τη μετέφεραν από την Πάτρα στην Αθήνα.

«Με τι ιδιότητα με φέρατε εδώ;», φέρεται να ρώτησε η Πισπιρίγκου όταν οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ. Τότε της έδειξαν το ένταλμα σύλληψης. Και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν έχω κάνει τίποτα. Μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα της κεταμίνης, εμένα ήρθατε να πάρετε;

Αστυνομικοί: Έδωσες κεταμίνη στο παιδί σου;

Ρούλα Πισπιρίγκου: Όχι, δεν έδωσα στο παιδί τίποτα.

Αστυνομικοί: Πιστεύεις ότι υπάρχει κεταμίνη;

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν είμαι σίγουρη για τα αποτελέσματα. Θέλω να ελεγχθεί αυτό. Την ώρα που μου χτυπήσατε την πόρτα, γκούγκλαρα να μάθω τι είναι η ουσία κεταμίνη.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές στη διάρκεια των συνομιλιών των αστυνομικών με τη Ρούλα Πισπιρίγκου η ίδια ήταν ψύχραιμη και η έδινε κανονικά απαντήσεις, ήταν επικοινωνιακή, ενώ ελάχιστες φορές κατέβασε το κεφάλι.

Παράλληλα, δεν είχε συναισθηματικές εκρήξεις, ενώ όπως επισημαίνουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που ήρθαν σε επαφή μαζί της η συζήτηση επικεντρώθηκε όχι στο παιδί της, αλλά στη δική της κατάσταση. Ακόμη, ζήτησε να μιλήσει με τον σύζυγό της και τους συγγενείς, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Ποιο το κίνητρο;

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ποιο είναι το κίνητρο πίσω από τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της. Η ίδια δεν έχει ομολογήσει ότι βρίσκεται εκείνη πίσω από το αποτρόπαιο έγκλημα, που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης:

Αγγελική Νικολούλη για Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ψυχρή, χειριστική και ετοιμόλογη»

Εξέλιξη “βόμβα” στην υπόθεση της Πάτρας: Μαρτυρία πως η Πισπιρίγκου είχε ζητήσει προστασία – Πιέζουν τον Δασκαλάκη να πάει στη ΓΑΔΑ

Πάτρα: Αποκάλυψη-σοκ από το διαβιβαστικό της Ασφάλειας Αττικής – Ο θάνατος της Τζωρτζίνας επήλθε μέσα σε 20 λεπτά