• Κοινωνία

    Ρωσία: Iερείς προσπαθούν με εικόνα να δαμάσουν την φωτιά σε αποθήκη καυσίμων που προκλήθηκε από επίθεση

    • NewsRoom
    Πηγή: Reuters

    Ρώσοι ορθόδοξοι κληρικοί πραγματοποιούν λειτουργία γύρω από την εικόνα της Καιόμενης Βάτου, η οποία θεωρείται από τους Χριστιανούς στη Ρωσία ως φυλαχτό κατά της φωτιάς, κοντά στον τόπο του ατυχήματος στην αποθήκη καυσίμων. Φωτογραφία που κυκλοφόρησε στις 21 Αυγούστου 2024. Volgodonsk.Πηγή: Reuters


    Ορθόδοξοι ιερείς έφεραν μια εικόνα στον τόπο όπου εκδηλώθηκε μια τεράστια πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων στη νότια Ρωσία, η οποία προκλήθηκε από επίθεση ουκρανικού drone, με την ελπίδα ότι θα βοηθήσει να τιθασεύσει τις φλόγες, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική επισκοπή.

    Η εικόνα της Καιόμενης βάτου θεωρείται από τους Χριστιανούς στη Ρωσία ως ένα φυλαχτό κατά της φωτιάς.

    Η τεράστια πυρκαγιά στην αποθήκη καυσίμων στο Προλετάρσκ στην περιοχή του Ροστόφ μαίνεται από την Κυριακή 18 Αυγούστου παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών να την θέσουν υπό έλεγχο.

    Περίπου 20 από τις 70 δεξαμενές αποθήκευσης φλέγονται, μετέδωσε χθες το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA επικαλούμενο τον επικεφαλής της τοπικής διοίκησης Βαλέρι Γκόρνιχ.

    Περισσότεροι από 500 πυροσβέστες συμμετέχουν στο έργο της κατάσβεσης, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο Γκόρνιχ.

    Σε «θεία παρέμβαση» ελπίζουν οι κάτοικοι για να σταματήσει η φωτιά – Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής

     

    Μια φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα δείχνει δύο ορθόδοξους ιερείς να στέκονται σε ένα αγρό, ο καθένας σε μια πλευρά ενός ξύλινου βάθρου και να κρατούν μια μεγάλη εικόνα, καθώς ένα πυκνό νέφος μαύρου και γκρι καπνού υψώνεται προς τον ουρανό από την αποθήκη που βρίσκεται πίσω τους.

     

    «Οι (ιερείς) μιλούσαν με τους πυροσβέστες και ευλογούσαν όλο τον πυροσβεστικό εξοπλισμό» δήλωσε στο Reuters ο τοπικός έπαρχος του Βολγκοντόνσκ σε δήλωση του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

    Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν διαμαρτυρηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το πόσο μολυσμένος έχει γίνει ο αέρας λόγω της πυρκαγιάς. Οι αρχές δήλωσαν ότι το επίπεδο των επιβλαβών ουσιών στον αέρα είναι εντός των επιτρεπόμενων ορίων.

    Ο περιφερειάρχης Βασίλι Γκόλουμπεφ, είχε δηλώσει την Δευτέρα ότι 41 πυροσβέστες είχαν ζητήσει ιατρική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένων πέντε που είχαν ανάγκη από επείγουσα ιατρική περίθαλψη.

    Διαβάστε επίσης:

    ΠΑΣΟΚ: Επικοινωνιακό κόλπο η σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στη Πεντέλη – Ο Χάρης Δούκας προτείνει νόμο για τα δάση της Αττικής

    Axios: Πιέσεις Μπάιντεν σε Νετανιάχου για το ζήτημα του χερσαίου διαδρόμου μεταξύ Αιγύπτου και Γάζας

    Ρωσία: Ο άξονας Ρωσίας – Κίνας «παράγοντας σταθερότητας» στη διεθνή σκηνή



    ΣΧΟΛΙΑ