Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Ρόδος: Φωτιά στην περιοχή Μονόλιθος, σηκώθηκαν 3 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Μονόλιθος της νήσου Ρόδου. Κινητοποιήθηκαν 32 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 11ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

O Μονόλιθος βρίσκεται περίπου 80χλμ απόσταση από το κέντρο της πόλης.

 

Όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εθελοντές δασοπυροσβέστες αλλά και εναέρια μέσα έχουν σπεύσει για να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί μεταξύ Μονολίθου και Σιαννών, όπως μεταδίδει η rodiaki.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνη καθώς το σημείο που έχει εκδηλωθεί είναι δύσβατο, ενώ στην περιοχή πνέουν ενισχυμένοι άνεμοι και η κατεύθυνση που δείχνει να έχει πάρει είναι προς το δάσος της Κυμισάλας. Πυκνός καπνός είναι ορατός από το χωριό Μονόλιθος της Ρόδου, που προέρχεται από το μέτωπο της φωτιάς που λόγω και των ανέμων επεκτείνεται και μεγαλώνει πολύ γρήγορα.

Σε όλες τις εθελοντικές ομάδες του νησιού όπως και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου έχει σημάνει συναγερμός και όλες οι δυνάμεις μεταβαίνουν εκεί ώστε σε συνδυασμό με τα εναέρια μέσα που ήδη πραγματοποιούν ρίψεις από αέρος να καταφέρουν να την περιορίσουν και να την σβήσουν. Υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων από Σιάννα προς Μονόλιθο.

Διαβάστε επίσης:

Σάρα Τζέσικα Πάρκερ: And Just Like That… τίτλοι τέλους για την εταιρεία με τις εμβληματικές ψηλοτάκουνες γόβες της

Πηγαίνοντας πίσω στο μέλλον του design

Στατικό ποδήλατο: Τα οφέλη στη φυσική κατάσταση και την ψυχική υγεία