Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Ρήμαξε τη Χίο η κακοκαιρία «Atena» – Πλημμύρισαν το Τελωνείο και η αίθουσα του Αεροδρομίου – Σάρωσε τις μαστιχοκαλλιέργειες (βίντεο)

Στο πέρασμά τη ςη κακαοκαιρία παρέσυρε ό,τι βρήκε μπροστά της (Πηγή φωτό: Χιώτικη Διαφάνεια

Έντονα καιρικά φαινόμενα, σημάδεψαν το πέρασμα της κακοκαιρίας  «Atena» από τη Χίο , καθώς έφερε μαζί της ανεμοστρόβιλο, αστραπές και 127 χιλιοστά νερού που κάλυψαν τους δρόμους του νησιού, αφήνοντας πίσω τους λάσπη, φυσικά και τεχνητά απορρίμματα, και προπάντων κοστοβόρες καταστροφές.

(Πηγή φωτό: Χιώτικη Διαφάνεια)

Παρατηρώντας το κέντρο της πόλης της Χίου αλλά και τις πέριξ τοπικές κοινότητες Κάμπου, Βροντάδου, Θυμιανών, Καρφά, Μέγα Λιμνιώνα κ.α. οι δημότες βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις φθορές και καταστροφές που υπέστησαν οι ακίνητες περιουσίες τους, οι επιχειρήσεις ή ακόμη και τα χωράφια τους, αφού η «Atena» σάρωσε στο πέρασμα της τις μαστιχοκαλλιέργειες.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι, διακοπές ρεύματος και γεμάτοι φθορές οι διάκοσμοι της πόλης, ήταν λίγα μόνο από τα περιστατικά που αντίκρισε η Χιώτικη κοινωνία.

Η νέα αίθουσα αναχωρήσεων του Κρατικού Αερολιμένα Χίου «Όμηρος» πλημμύρισε, ενώ καταστροφές παρατηρήθηκαν και στο Τελωνείο Χίου, με την αποξήλωση της περίφραξης που διαχωρίζει την επιβατική περιοχή αφιξοαναχωρήσεων με τον υπόλοιπο δρόμο διέλευσης οχημάτων.

(Πηγή φωτό: Χιώτικη Διαφάνεια)

Ωστόσο, άμεση κατέστη η ανταπόκριση του Δήμου Χίου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, όπου τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα. Πιο συγκεκριμένα, από τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας, υπάλληλοι και στελέχη των προαναφερθέντων Υπηρεσιών, εσπευσμένα μετέβησαν στους δρόμους, τις συνοικίες και τις τοπικές κοινότητες, ώστε να προσφέρουν άμεση βοήθεια στους πληγέντες, αλλά και για να επαναφέρουν την τάξη στους περιφερειακούς δρόμους και λεωφόρους για την ασφαλή διέλευση των πεζών και τροχοδρόμηση των οχημάτων.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα «Χιώτικη Διαφάνεια»

Διαβάστε επίσης:

Με …μποναμά 11 αλλαγές, σήμερα η επίσημη πρώτη της σχολικής χρονιάς – Σε ποιες περιοχές μετατίθεται ο αγιασμός

Ηλεκτροκίνηση: Μειώνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων – Που στρέφονται οι κολοσσοί του κλάδου

Λιανεμπόριο: Οι πολυτελείς αλυσίδες που ψηφίζουν Ελλάδα – Mononewstv