• Κοινωνία

    Ρέθυμνο: Πολύ υψηλή η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς για αύριο Παρασκευή στον νομό

    Πυροσβεστικό όχημα


    Πολύ υψηλή θεωρείται η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς, με βαθμό επικινδυνότητας 4, όπως προβλέπει το δελτίο πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που ισχύει για αύριο Παρασκευή 14/6 στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης. Ως εκ τούτου, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ρεθύμνης ζητά να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα επιφυλακής και ετοιμότητας.

    Επειδή μάλιστα προβλέπεται να πνέουν ισχυροί άνεμοι, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, οι αρμόδιοι συστήνουν συνεχή επαγρύπνηση και ζητούν από τους πολίτες και εκδρομείς: «Να μην ανάβουν φωτιές για οποιαδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και να σέβονται τις υποδείξεις των αρχών, να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική στο τηλέφωνο 199 (χωρίς χρέωση) όταν εντοπίσουν καπνό ή φωτιά,

    αν βρεθούν σε χώρο πυρκαγιάς και δεν μπορούν να βοηθήσουν κατά το αρχικό στάδιο, να απομακρυνθούν άμεσα από το χώρο για τη δική τους ασφάλεια, αλλά και για να διευκολύνουν στο έργο της κατάσβεσης και να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας έναντι των δασικών πυρκαγιών, όπως αυτές βρίσκονται στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας: www.civilprotection.gr».

    Υπενθυμίζεται επίσης η απαγόρευση κυκλοφορίας στις αναδασωτέες περιοχές, στα φαράγγια, στις περιοχές NATURA και στα περιαστικά δάση το νομού.

    Διαβάστε επίσης:
    Βρετανία-βουλευτικές εκλογές: Ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ θέτει τη δημιουργία πλούτου στο επίκεντρο του μανιφέστου του

    Τράπεζα Πειραιώς: Cloud Company of the Year για δεύτερη συνεχή χρονιά

    Κρεμλίνο: Δεν συνιστά απειλή για τις ΗΠΑ η παρουσία των πολεμικών πλοίων μας στην Κούβα



    ΣΧΟΛΙΑ