ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε το πρωί όταν, σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ ΜΠΕ, εντοπίστηκε πλοιάριο με 52 μετανάστες ανοικτά της Γαύδου στις 5:30 οπότε και ενημερώθηκαν οι αρχές.
Φορτηγό πλοίο, με σημαία Παναμά, βρισκόταν στο σημείο και συγκεκριμένα 63 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου με τους ναυτικούς του να προσεγγίζουν το πλοιάριο και να μεταβιβάζουν τους μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους και παιδιά, στο φορτηγό πλοίο.
Αυτή την ώρα γίνεται η μεταφορά τους στο λιμάνι της Παλαιόχωρας δυτικά των Χανίων, όπου και θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες σχετικά με την παροχή των αναγκαίων για τη διατροφή και ασφάλεια τους, καθώς και η ολιγοήμερη φιλοξενία τους μέχρι τη μεταφορά τους στην Αθήνα.
Πηγή: ΑΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Τουρκία: Τουλάχιστον 9 νεκροί σε τροχαίο – Αποκοιμήθηκε ο οδηγός λεωφορείου (video)
Αυτό είναι το χαρτοφυλάκιο που θα πάρει η Ελλάδα και ο Τζιτζικώστας
Κοινωνικός τουρισμός: Πάνω από 14.000 έκαναν διακοπές τον Ιούλιο με voucher
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τέμπη: Πανεπιστήμια Γάνδης και Πίζας αμφισβητούν τις αναφορές του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για την πυρόσφαιρα
- Ελληνοτουρκικό παζάρι: Συναντήσεις πολιτικών και Ελλήνων-Τούρκων επιχειρηματιών στη σκιά της Διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου
- Τρία καυτά ερωτήματα των ξένων – Χειρόφρενο στην παροχολογία ελέω εμπορικού πολέμου
- Τι θα κάνουν οι αγορές με βάση τον VIX S&P 500, τα σοφά λόγια Μπάφετ, τα μπόνους στον ΟΠΑΠ, οι νέες αρμοδιότητες Χατζηδάκη, γιατί πήγε ο Καρατζάς στον Πιερ, και η οργή του ΚΜ με την πλατινομαλλούσα βουλευτή
