ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα μεγάλα σχέδια της Intralot, το παρασκήνιο για τη ΔΕΠΑ, οι νέες business του Λου Κολλάκη, έτοιμος ο Φέσσας, οι αλλαγές του Νεμπή, τα νέα πλοία του Προκοπίου, το κάλεσμα της Μήτση, οι περιπέτειες της πλατινομαλλούσας σε Βουλιαγμένη – Λεγρενά και ο ΧΧ
Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε από τον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας σχετικά με τον θάνατο αγοριού 15 μηνών στο «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο στην Πτολεμαΐδα.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, το βρέφος διακομίστηκε από τους οικείους του στο Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών του Παιδιατρικού Τμήματος στις 10:15 το πρωί της Πρωτοχρονιάς με εμπύρετο συνδρομή.
Από τη διενέργεια ειδικού τεστ βρέθηκε ότι το βρέφος είχε γρίπη τύπου Α, δόθηκε αγωγή για την ίωση και επειδή ήταν σε ανοσοκαταστολή, λόγω χρόνιων νοσημάτων, δόθηκε σύσταση να επιστρέψει στην οικία του και να επανέλθει, αν επιδεινωθούν τα συμπτώματα.
Την επόμενη ημέρα, στις 21:20, το βρέφος μεταφέρθηκε πάλι στα ΤΕΠ λόγω επιμονής του εμπύρετου χωρίς να κριθεί αναγκαία η εισαγωγή του στο Παιδιατρικό Τμήμα και σύμφωνα με τη διοίκηση του Νοσοκομείου εισήχθη στο Τμήμα μια ώρα αργότερα όταν προσκομίστηκε με ραγδαία επιδείνωση της κλινικής εικόνας.
«Παρά την προσπάθεια όλων των παιδίατρων που κλήθηκαν και αναισθησιολόγου καθώς και επικοινωνία με ΜΕΘ παίδων δεν κατέστη δυνατή η προγραμματισμένη μεταφορά του βρέφους στη ΜΕΘ παίδων σε εφημερεύον Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, λόγω της ραγδαίας επιδείνωσής του.
Έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση της αναπληρώτριας του διοικητή και διευθύντριας της Ιατρικής Υπηρεσίας του Μποδοσάκειου, Δέσποινας Καρασαββίδου.
Να σημειωθεί ότι η νεκροψία – νεκροτομή, που διενεργήθηκε χτες στη Λάρισα, έδειξε ως αιτία θανάτου βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων.
Διαβάστε επίσης:
Οι εξαγγελίες Φλωρίδη στους δικηγόρους για να σταματήσουν την αποχή
Έξι αλήθειες για τον νέο Κανονισμό Δικαιωμάτων των Επιβατών στα ΜΜΜ
Πτολεμαΐδα: Αρχές 2026 η λειτουργία του Κόμβου Καινοτομίας Υδρογόνου με το δικό του «υδρογονάδικο»