Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Πρωτομαγιά: Πώς θα κινηθούν Μετρό, Τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ

Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλει την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου

Με πρόγραμμα δρομολογίων Κυριακής θα λειτουργήσουν την Πρωτομαγιά οι γραμμές του Μετρό και του Τραμ, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η ΣΤΑΣΥ.

«Σας ενημερώνουμε, ότι τη Δευτέρα 1η Μαΐου 2023, οι Γραμμές 1, 2 & 3 του Μετρό και το Τραμ θα λειτουργήσουν με πρόγραμμα δρομολογίων Κυριακής» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις, τόσο του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ όσο και της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, τη Δευτέρα 1η Μαΐου ακινητοποιημένα θα είναι λεωφορεία και τρόλεϊ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Ως εκ τούτου τα λεωφορεία και τρόλεϊ την Δευτέρα 1 Μαΐου 2023 θα κυκλοφορούν από 09:00 έως 21:00.

Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα αστικά λεωφορεία στις γραμμές τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

24ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για την Εργατική Πρωτομαγιά, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Η κινητοποίηση που γίνεται σε ένδειξη τιμής για τους αγώνες των εργαζομένων και των ναυτεργατών για την Εργατική Πρωτομαγιά θα ξεκινήσει στις 00.01 τα ξημερώματα της Δευτέρας 1η Μαΐου και θα λήξει στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ιδίας ημέρας. Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Οι Ναυτεργάτες για άλλη μια φορά αποτίουν και φέτος φόρο τιμής, σεβασμού και μνήμης στην εμβληματική ημέρα που άλλαξε στην κυριολεξία τον ρου της ιστορίας και είναι ταυτισμένη και συνυφασμένη με τους πολύμορφους αγώνες όλων των Εργαζομένων στην Χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο».

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε 10χρονο αγόρι στο προαύλιο του σχολείου του στα Πατήσια