ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τελευταία ημέρα για το επίδομα θέρμανσης – Οι πάνω από 1 εκατ. αιτήσεις και τα συχνότερα λάθη που μπλοκάρουν την έγκριση
Πρεμιέρα σήμερα για την διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, σε τιμή χαμηλότερη έως και 20-23%, συγκριτικά με τον Οκτώβριο του 2019
Ειδικότερα, φέτος η χειμερινή περίοδος αναμένεται να ξεκινήσει σε τιμές από 0,785 – 0,90 πανελλαδικά, λόγω της διεθνούς ύφεσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι τέτοια μέρα, η μέση τιμή διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης ήταν στα 1,037 ευρώ το λίτρο.
Πάντως, παρά την αναμενόμενη χαμηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, τουλάχιστον στην έναρξη της περιόδου διάθεσής του, οι πρατηριούχοι εκτιμούν ότι οι πωλήσεις θα είναι ιδιαίτερα ισχνές στο τρέχον δίμηνο, μέχρι και τον Νοέμβριο και η αγορά θα αρχίσει να κινείται κοντά στα Χριστούγεννα.
Αυτό αφενός διότι οι θερμοκρασίες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα για την εποχή και αφετέρου λόγω της παράτασης που είχε δοθεί την προηγούμενη χειμερινή περίοδο από το ΥΠΟΙΚ στον χαμηλό ειδικό φόρο κατανάλωσης, με τους καταναλωτές να εκμεταλλεύονται τις χαμηλές τιμές και να γεμίζουν τις δεξαμενές τους.
Ποιοι μπορούν να διεκδικήσουν το επίδομα θέρμανσης
Την ίδια ώρα, με τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προετοιμάζεται πυρετωδώς και για τη χορήγηση του φετινού επιδόματος θέρμανσης, συνολικού ύψους 84 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, για κάθε δικαιούχο χορηγείται επίδομα ίσο με 250 ευρώ αν η κύρια κατοικία του ανήκει στην Γεωγραφική Ζώνη Α, 180 ευρώ αν ανήκει στη ζώνη Β, 110 ευρώ στη ζώνη Γ και 80 ευρώ στη ζώνη Δ.
Το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου. Σε κάθε περίπτωση, το επίδομα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 350 ευρώ.
Το επίδομα μειώνεται κατά 20% για τους μη ορεινούς δήμους που ανήκουν στις αντίστοιχες ζώνες. Έτσι, το επίδομα ξεκινάει από τα 64 ευρώ και φθάνει τα 350 ευρώ, ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και τη γεωγραφική ζώνη.
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής ΑΠΔ κοινών επιχειρήσεων του e-ΕΦΚΑ
- Νίκος Παππάς για το επεισόδιο με δημοσιογράφο: Σήκωσα το χέρι, δεν τον γρονθοκόπησα – Ψέματα ότι προσπάθησα να διαφύγω στο εξωτερικό
- Intralot: Η Intracom Holdings αγόρασε 100.000 νέες μετοχές
- Ρεκόρ πληρωμών το 2025 για τα Σχέδια Βελτίωσης στον Πρωτογενή Τομέα – Nέα επενδυτικά προγράμματα άνω των €500 εκατ.