Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Πορτογαλία: Δύο νεκροί και τρεις αγνοούμενοι σε συντριβή ελικοπτέρου στον ποταμό Δούρο

Πορτογαλία πυρκαγιές / Φωτογραφία από Twitter

Πορτογαλία πυρκαγιές / Φωτογραφία από Twitter

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις αγνοούνται όταν ελικόπτερο που επέστρεφε από αποστολή πυρόσβεσης συνετρίβη στον ποταμό Δούρο, στη βόρεια Πορτογαλία, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου σώθηκε από ένα τουριστικό σκάφος που έπλεε κοντά στο σημείο του δυστυχήματος, στην περιοχή Λαμέγκο. Φέρει κατάγματα στα πόδια και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Εκτός από τον πιλότο, στο ελικόπτερο επέβαινε μια πενταμελής ομάδα ειδικών της Μονάδας Προστασίας και Αρωγής της Πορτογαλίας. Οι δύο βρέθηκαν νεκροί στα συντρίμμια και οι άλλοι τρεις αγνοούνται, είπε ο Σίλβα Λαμπρέια, ο διοικητής της λιμενικής αρχής του ποταμού Δούρου. «Ξεκινήσαμε υποβρύχιες έρευνες γύρω από το ελικόπτερο και στις όχθες», είπε στους δημοσιογράφους.

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Ο πρωθυπουργός Λουίς Μοντενέγκρο πήγε στο σημείο του δυστυχήματος, όπου έχουν αναπτυχθεί δεκάδες διασώστες, δύτες, αστυνομικοί και δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Διαβάστε επίσης:

ΥΠΕΝ: Διευκρινήσεις για δύο άρθρα στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο

Πυροσβεστική: Πάνω από 50 κλήσεις έχει λάβει λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων

Cenergy: Στις 2 Οκτωβρίου η έκτακτη ΓΣ για την ΑΜΚ των 200 εκ. ευρώ