Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

«Πλιάτσικο» στα καμένα της Αττικής – Επιπλέον αστυνόμευση ζητά ο δήμος Πεντέλης

Το μέτωπο της φωτιάς πάνω από την Πεντέλη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Πλιάτσικο στον πόνο και τις περιουσίες της καμένης βορειονατολικής Αττικής ξεκίνησαν ήδη επιτήδειοι , με τα πρώτα φαινόμενα να καταγγέλει επίσημα ο δήμος Πεντέλης, ζητώντα παράλληλα να στηριχθούν τα τοπικά κέντρα αστυνόμευσης για να προστετευθούν κατά το δυνατόν οι περιουσίες των δημοτών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Πεντέλης έχει ήδη κατατεθεί σχετικό αίτημα προς το υπουργείο  Προστασίας του Πολίτη,

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση, αναφέρεται:

«Οι καταστροφές από τη φωτιά της 12ης Αυγούστου, δυστυχώς, ανέδειξαν στις ΔΚ Πεντέλης και Νέας Πεντέλης φαινόμενα ατόμων που προσπαθούν να επωφεληθούν από τη δυστυχία συμπολιτών μας.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου, για την αντιμετώπιση του ‘πλιάτσικου’, το οποίο φαίνεται να εκκολάπτεται, προσέφυγε άμεσα και προληπτικά στον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ .Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τη στήριξη της αστυνόμευσης της περιοχής.

Οι ενισχύσεις αναμένονται τις επόμενες ώρες και θα περιπολούν συνεχώς.

Ο Δήμος, με τα μέσα που διαθέτει, συνδράμει και αυτός το έργο της Αστυνομίας για την προστασία των ιδιοκτησιών».

Παράλληλα, ο δήμος Πεντέλης αναπτύσσει προγράμματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για τους πληγέντες.

Σήμερα 16/8 από τις 10πμ«κλιμάκιο εξειδικευμένων επαγγελματιών σε θέματα υγειονομικής διαχείρισης Κρίσεων Περίθαλψης, αποτελούμενο από παθολόγους, καρδιολόγους και ειδικούς της Ψυχικής Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συντονισμό του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και του Πρύτανη καθηγητή κ. Γεράσιμου Σιάσου θα βρίσκονται στο ΚΑΠΗ Νέας Πεντέλης για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των πληγέντων από την πυρκαγιά.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εξειδικευμένου μεταπτυχιακού προγράμματος “Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών” της Ιατρικής Σχολής Αθηνών σε θέματα υγειονομικής διαχείρισης κρίσεων με συντονιστή τον καθηγητή κ. Εμμανουήλ Πικουλή».

Διαβάστε επίσης:

Ευλογιά των πιθήκων: Αυξημένη επιτήρηση της κίνησης προσώπων και εμπορευμάτων στην Κίνα λόγω Mpox

Χαλκιδική: Αναπάντητα ερωτήματα για τον πνιγμό 8χρονης κατασκηνώτριας – Προκύπτουν νέα δεδομένα

Πυροσβεστική: 30 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα