• Κοινωνία

    Πυροσβεστική: Τα ενεργά μέτωπα στη φωτιά των Δερβενοχωρίων – Η κατάσταση σε Λουτράκι, Ρόδο και Λακωνία

    • NewsRoom
    ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιόος

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός


    Συνολικά 66 δασικές πυρκαγιές έχουν σημειωθεί το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, ανέφερε στην τελευταία του ενημέρωση για την κατάσταση στα μέτωπα των φωτιών, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.

    Όπως ανέφερε ο κ. Αρτοποιός, στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή των Δερβενοχωρίων, τα ενεργά μέτωπα εντοπίζονται βορειοδυτικά στην περιοχή Στεφάνη, στα Δυτικά στις περιοχές Πάνακτο, Πουρνάρρι και Πανόραμα, ενώ στον νότο στην περιοχή Γοργοϋπήκοου και Βλυχάδα.

    Για την αντιμετώπισή τους επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

    Στη Δυτική Αττική, στη φωτιά του Λουτρακίου, επιχειρούν 9 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον εναέριο συντονισμό, καθώς και τα τέσσερα αεροσκάφη από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας που έστειλαν η Γαλλία και η Ιταλία. Παράλληλα, στην ακτογραμμή των Αγίων Θεοδώρων περιπολεί πλοίο του λιμενικού.

    Στη δασική πυρκαγιά στη Ρόδο, στο κέντρο του νησιού, επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

    Στην πυρκαγιά στο Λευκόχωμα Λακωνίας, επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

    Όπως ανέφερε ο κ. Αρτοποιός, τις τελευταίες ημέρες από τις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές έχουν πραγματοποιηθεί 29 διακομιδές πολιτών από το ΕΚΑΒ, μεταξύ  των οποίων 3 πυροσβέστες και ένας αστυνομικός.

    Παράλληλα, με οχήματα της Πυροσβεστικής μεταφέρθηκαν 23 πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα από την περιοχή Στεφάνη στο Θριάσιο, ενώ άλλοι 3 υπέστησαν τραυματισμούς και ελαφριά εγκαύματα.

    Σε διασπορά βρίσκονται 5 ασθενοφόρα, 2 μηχανές ταχείας απόκρισης του ΕΚΑΒ για διακομιδές ατόμων. Έχει επίσης ενεργοποιηθεί το ειδικό τμήμα ιατρικής καταστροφών.

    Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και δυνάμεις από ξένες χώρες μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού πολιτικής προστασίας, ενώ την Πέμπτη αναμένονται και 2 αεροσκάφη από το Ισραήλ μετά από αίτημα σε διμερές επίπεδο.

    Και η Πέμπτη αναμένεται μια δύσκολη ημέρα, λόγω του αυξημένου κινδύνου για πυρκαγιά. Μάλιστα δόθηκε εντολή να μείνουν κλειστά όλα τα άλση και πάρκα της περιφέρειας Αττικής, για προληπτικούς λόγους.

    Διαβάστε επίσης

    Φωτιές: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο – Συνεχείς αναζωπυρώσεις στη Λεύκα – 66 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο (upd)

    Με απόφαση Νετανιάχου, το Ισραήλ στέλνει δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα στην Ελλάδα

    Κλειστά όλα τα Πάρκα της Περιφέρειας Αττικής για προληπτικούς λόγους



    ΣΧΟΛΙΑ