• Κοινωνία

    Πυροσβεστική για ΣΥΡΙΖΑ: Η αμφισβήτηση των στοιχείων για τα εναέρια μέσα μας θίγει

    • NewsRoom

    πηγή: AP / Michael Varaklas


    Σε ανακοίνωση που απαντάει στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προχώρησε το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος για την επιχειρησιακή δραστηριότητα των  Πυροσβεστικών εναέριων μέσων κατά την διάρκεια της μεγάλης φωτιάς στη βορειοανατολική Αττική. Συγκεκριμένα η Πυροσβεστική ανακοινώνει πως συνολικά 36 εναέρια μέσα επιχειρούσαν σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς. Συμπληρώνει πως αυτή η καταγραφή είναι καθόλα επίσημη και βρίσκεται στο σύστημα Engage και τους πύργους των αεροδρομίων. Τέλος η Πυροσβεστική τονίζει «Η επιμονή στην αμφισβήτηση των εν λόγω στοιχείων θίγει την αξιοπιστία της επιχειρησιακής μας αφοσίωσης».

    Η ανακοίνωση:

    «Αναφορικά με την επιχειρησιακή δραστηριότητα των εναερίων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος, δόθηκαν στη δημοσιότητα σχετικά στοιχεία χθες Τρίτη 13 Αυγούστου 2024.

    Ειδικά για τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς στη βορειοανατολική Αττική, επιχειρούσαν συνολικά 36 εναέρια μέσα και ειδικότερα το χρονικό διάστημα από τις 19:30 έως τις 21:00 επιχειρούσαν 20 εναέρια μέσα.

    Αυτή είναι η επίσημη και πέραν κάθε αμφισβήτησης καταγραφή στο σύστημα Engage του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και στους πύργους ελέγχου των αεροδρομίων.

    Η επιμονή στην αμφισβήτηση των εν λόγω στοιχείων θίγει την αξιοπιστία της επιχειρησιακής μας αφοσίωσης ως προς την αποστολή μας.»

    Διαβάστε επίσης:

    Γαλλία: Σύγκρουση Rafale κατά τη διάρκεια άσκησης – Αγνοούνται δύο άτομα

    Αύξηση 0,3% του ΑΕΠ σε Ευρωζώνη και ΕΕ το β’ τρίμηνο

    17 λιμενικά έργα ύψους 110 εκατ. ευρώ στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας



    ΣΧΟΛΙΑ