• Κοινωνία

    Πυροσβεστική: 36 νέες πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο – Καλύτερη η εικόνα στη φωτιά στη Βοιωτία

    • NewsRoom
    πυροσβέστης σε πυρκαγιά στην Αττική

    (Φωτογραφία αρχείου)


    Συνολικά 36 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές οι 33 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τρείς.

    Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες σε Κω και Χίο δεν έχουν ενεργό μέτωπο, ενώ στα σημεία παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να περιορίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

    Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική χωρίς ενεργό μέτωπο είναι και η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα στο Γεράκι Καστελλίου στο Ηράκλειο Κρήτης.

    Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

    Τέλος η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

    Εν τω μεταξύ, καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης σε χαμηλή βλάστηση στην Ασωπία Βοιωτίας.

    Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 44 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

    Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιές σε Χανιά, Λακωνία και Κύθηρα

    Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο για τις περιφερειακές Ενότητες Χανίων, Λακωνίας καθώς και στα Κύθηρα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

    Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

    • Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Χανίων)

    • Περιφέρεια Αττικής (νήσος Κυθήρων)

    • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Λακωνίας)

    Διαβάστε επίσης

    Η Ελλάδα αποκτά 7 Μικροδορυφόρους Παρατήρησης Γης εντός του 2026

    Πρώτη συνάντηση Θεοδωρικάκου με τον νέο πρόεδρο του ΣΕΒ Σπύρο Θεοδωρόπουλου

    Βρετανία: Ένας υπερήρωας, μια παμπ και ο “Νικ το ιπτάμενο τούβλο” διεκδικούν την ψήφο των Βρετανών



    ΣΧΟΛΙΑ