• Κοινωνία

    Πυροσβεστική: 17 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο – Συλλήψεις σε Μαγνησία και Χανιά

    • NewsRoom
    Πυροσβεστικό ελικόπτερο επιχειρεί στην κατάσβεση της πυρκαγιάς κοντά στο χωριό Αγία Παρασκευή

    ( ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ)


    Σε 17 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη την χώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 14 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τρεις.

    Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

    Τέλος η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

    Σύλληψη και επιβολή διοικητικών προστίμων σε Μαγνησία και Χανιά

    Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν χθες οι αρμόδιες αρχές για πυρκαγιά στην περιοχή Πτελεός, του δήμου Αλμυρού, στην Μαγνησία.

    Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, συνελήφθη χθες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Δρυμώνα, ημεδαπός, ο οποίος προέβη σε εκτέλεση θερμών εργασιών σε υπαίθρο χώρο, προκαλώντας πυρκαγιά, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Πτελεός, του Δήμου Αλμυρού, στην Μαγνησία και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.223,63 ευρώ.

    Επιπλέον διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.687,5 ευρώ, επιβλήθηκε σήμερα από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Χανίων, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Αγία Μαρίνα, Χανίων Κρήτης.

    Διαβάστε επίσης

    Ειρήνη Αγαπηδάκη: Μέχρι το 2027 το ΕΣΥ θα έχει μια νέα εικόνα

    Τουρκία: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους λόγω απειλής για βόμβα

    Ιταλία: Επιστολή παραίτησης υπέβαλε ο υπ. Πολιτισμού



    ΣΧΟΛΙΑ