Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Πυροσβεστική: 16 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο – Μια σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια

Σε 16 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι 9 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 7.

Παράλληλα σε μια σύλληψη για πρόκληση πυρκαγιάς και στην επιβολή προστίμων σε τρεις ακόμα περιπτώσεις προχώρησε η Πυροσβεστική χθες και σήμερα.

Αναλυτικά:

-Συνελήφθη σήμερα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (Π.Υ.) Κορωπίου, ημεδαπός, ο οποίος προέβη σε κάπνισμα μελισσιών, προκαλώντας πυρκαγιά, εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή του οικισμού Κίτσι, του Δήμου Κορωπίας στην Αττική και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.707 ευρώ.

-Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.406,25 ευρώ, χτες 6 Σεπτεμβρίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Λιβαδειάς, σε αλλοδαπό, ο οποίος προέβη σε εκτέλεση θερμών εργασιών, προκαλώντας πυρκαγιά, εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην θέση Λιβάδι του Δήμου Αράχωβας – Αντίκυρας, στην Βοιωτία.

-Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.250 ευρώ, χτες 6 Σεπτεμβρίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Λεχαινών, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση ξηρών χόρτων εντός αγροκτήματος, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Ανδραβίδα του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, στην Ηλεία.

-Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.546 ευρώ, σήμερα 7 Σεπτεμβρίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. ‘Αρτας, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε εκτέλεση θερμών εργασιών, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Ελεούσας, του Δήμου Αρταίων, στην ‘Αρτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά στην περιοχή Φιλοθέη του Δήμου Θέρμης

Ξάνθη: Πυρκαγιάς σε δασική έκταση στον Δήμο Μύκης

Καρδίτσα: Πυρκαγιά στην περιοχή Πλατάνια