• Κοινωνία

    Μαίνεται η φωτιά στη Γόρτυνα Ηρακλείου – Κοντά στο χωριό Άγιοι Δέκα – Μήνυμα 112 στους κατοίκους (Upd)

    • NewsRoom
    Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Άκοβα Άργους πίσω από την πόλη, στο σημείο επιχείρησαν επίγειες δυνάμεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου και Άργους, καθώς και εναέριες δυνάμεις, Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ

    (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στη Γόρτυνα Ηρακλείου, κοντά στο χωριό  Άγιοι Δέκα. Εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους να παρααμείνουν σε ετοιμότητα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά κινείται προς τις αρχαιότητες της Γόρτυνας, ενώ συνδράμουν στην κατάσβεσή της και εναέρια μέσα. Στο σημείο επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 15 οχήματα και δύο ελικόπτερα.

    Στην πυρκαγιά στη Γόρτυνα, επιχειρούν αυτή τη στιγμή 52  πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ οι δυνάμεις επίγειας πυρόσβεσης αυξάνονται διαρκώς, συνεπικουρία των 2 ελικοπτέρων .

    Σύμφωνα με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο για Θέματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, Γιάννη Λεονταράκη, είναι έτοιμα να συμβάλουν στην επιχείρηση κατάσβεσης και τα τεχνικά μέσα της Περιφέρειας Κρήτης.

    Όπως ανέφερε  το έργο της πυρόσβεσης δεν είναι εύκολο, λόγω τόσο του ανάγλυφου της περιοχής, όσο και των ανέμων.

    Εν τω μεταξύ φωτιά στην Μονεμβασιά εκδηλώσει εκδηλώθηκε μετά τις 14:00 και σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλείται κάποιος οικισμός.

    Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

     

     

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΛΣΤΑΤ-UNICEF: Ενισχύουν τη συνεργασία τους για τα στατιστικά των παιδιών στην Ελλάδα

    Πυρκαγιές: Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία άμεσης χαρτογράφησης των περιοχών της Αττικής που επλήγησαν

    Συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία: Εγκατάλειψη Mirage 2000-5 στην Τανάγρα – Σώος ο πιλότος



    ΣΧΟΛΙΑ