• Κοινωνία

    Πυρκαγιές: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Σταμάτα – Καλύτερη η εικόνα και στην Κερατέα

    Πυροσβέστες σε πυρκαγια


    Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι πλέον η πυρκαγιά στην περιοχή της Σταμάτας, η οποία ξέσπασε αργά το απόγευμα της Κυριακής και πήρε σύντομα μεγάλες διαστάσεις λόγω του ισχυρού ανέμου.

    Την ίδια ώρα, χωρίς ενιαία μέτωπο αλλά με διάσπαρτες εστίες εξελίσσεται η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα την Κυριακή στην Κερατέα, η οποία ξεκίνησε λίγες ώρες πριν από αυτή στη Σταμάτα. Και εκεί η εικόνα είναι πολύ καλύτερη, παρά τη μεγάλη αναζωπύρωση νωρίτερα απόψε.

    Και στις δύο πυρκαγιές, οι πυροσβέστες έδωσαν μεγάλες μάχες, καθώς ξεκίνησαν δίπλα από κατοικημένες περιοχές με ακραίες συνθήκες ανέμων.

    Και στις δύο περιοχές, οι φλόγες προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια, ενώ στη Σταμάτα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, όταν υπέστη ανακοπή.

    Η Πυροσβεστική είχε να αντιμετωπίσει τη διασπορά των δυνάμεών της λόγω δεκάδων άλλων μετώπων που ξεσπούσαν παράλληλα σε πολλές περιοχές σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και στη Ρίτσώνα, στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου της Παπουτσάνης. Μάλιστα, φωτιές ξέσπασαν μέχρι και στον λόφο του Φιλοππάπου, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

    Στην Κερατέα η φωτιά έφτασε να σπάσει σε τέσσερα μέτωπα λόγω των ισχυρών ανέμων, εστάλησαν μηνύματα για εκκένωση περιοχών από την πολιτική προστασία, ενώ κάηκαν σπίτια στους οικισμούς Πλάκα και Μαρκάτι. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές παραμένουν σε επιφυλακή για τις διάσπαρτες εστίες και το φόβο των αναζωπυρώσεων.

    Λίγο πριν τις 21.00 στη Σταμάτα για την κατάσβεση επιχειρούν 145 πυροσβέστες με 41οχήματα, 7 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ και από αέρος μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχείρησαν περιοδικά 12 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα. Μέσω του «112» στάλθηκε μήνυμα για απομάκρυνση των κατοίκων απο τις περιοχές της Αμυγδαλέζας, Ροδόπολης.

    Λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή της Σταμάτας η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος της συμβολής με την λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως στον Άγιο Στέφανο, ενώ παράλληλα έχει προχωρήσει στις εξής εκτροπές κυκλοφορίας των οχημάτων:

    -Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μαραθώνος

    -Πλατεία Σταμάτας

    -Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μακεδονίας Αίλια

    -Λ. Δροσιάς Σταμάτας και λ. Ροδοπόλεως

    -Αγίου Ιωάννη και Γαλήνης

    -Διονύσου και Καίρη

    -Διονύσου και Θησέως

    -Διονύσου και Ρόδων

    -Μεγάλου Αλεξάνδρου και Παπαφλέσσσα

    -Χέλμου και Μαραθώνος

    -Διονύσου στο ύψος του Αγίου Πέτρου γίνεται εκτροπή προς Πεντέλη

    Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την περιοχή:



    ΣΧΟΛΙΑ