Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Πυρκαγιά στον Βαρνάβα: Ισχυροί άνεμοι 7 μποφόρ που αλλάζουν φορά – Στους 315 αυξήθηκαν οι πυροσβέστες

Πυρκαγιά στον Βανράβα

Συνεχίζεται να μαίνεται η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε περίπου στις 3 το μεσημέρι στην περιοχή του Βαρνάβα η οποία κινείται με μεγάλη δυναμική μέσα στις χαράδρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική η κατεύθυνση της είναι προς τα ανατολικά της Σταμάτας (μακριά ακόμα από Σταμάτα) παρόλα αυτά οι άνεμοι πάνω από 7 μποφόρ, αλλάζουν συνεχώς φορά.

Λόγω των ισχυρών ανέμων είναι εξαιρετικά δύσκολο το έργο των 26 εναέριων μέσων που επιχειρούν για την κατάσβεση της. Αναμένεται να δοθεί ολονύχτια μάχη καθώς σύμφωνα με τις προγνώσεις οι άνεμοι θα συνεχίσουν να είναι παρά πολύ ισχυροί και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Συνολικά για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 315 πυροσβέστες με 10 ομάδες δασοκομάντος και 98 οχήματα καθώς και μεγάλος αριθμών εθελοντών. Ανάμεσα στις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν είναι και 33 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Ρουμανία καθώς και 10 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Μολδαβία. Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 26 εναέρια μέσα, 15 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

Στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν συνδρομή μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράλληλα πριν από λίγο ολοκληρώθηκε και δεύτερη διυπουργική/ συντονιστική σύσκεψη για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στον Βαρνάβα: Συνεχή μηνύματα 112, ζημιές σε σπίτια, απεγκλωβίστηκαν άτομα – Ανατολικά της Σταμάτας κινείται το μέτωπο (upd)

Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: Προς τη λίμνη Μαραθώνα κινείται η πυρκαγιά στον Βαρνάβα – Περιορίστηκε η φωτιά στα Μέγαρα

Πυρκαγιά στον Βαρνάβα: Μήνυμα 112 σε Σταμάτα, Ροδόπολη, Άγιο Στέφανο και Διόνυσο (upd)