• Κοινωνία

    Πυρκαγιά μαίνεται στην Κορινθία – Μήνυμα του 112

    • NewsRoom


    Προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Ροζενών Κορινθίας προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

    Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή Ροζενών Κορινθίας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

    Επίσης μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Πύργος Κορινθίας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Ζάχολη λόγω πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

    Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πύργος Κορινθίας απομακρυνθείτε προς Ζάχολη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

    Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στα Ροζενά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

    Οπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ένταση των ανέμων που πνέουν στο σημείο έχουν αυξηθεί, με τις ριπές του ανέμου να είναι πολύ ισχυρές.

    Επιπλέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία το δύσβατο της περιοχής δεν διευκολύνει την προσέγγισή της από τις δυνάμεις, δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.

    Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 10.51 σε αγροτοδασική έκταση και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε δασική έκταση χωρίς ωστόσο να απειλείται κάποιος οικισμός.

    Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 183 πυροσβέστες (συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων δασοκομάντος), 48 οχήματα, έξι ελικόπτερα (εκ των οποίων το ένα για συντονισμό) και 13 αεροσκάφη.

    Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και δύο μηχανήματα έργου από ΓΕΕΘΑ.



    ΣΧΟΛΙΑ