• Κοινωνία

    Πυρκαγιά Μάτι: Σε δίκη μόνο για πλημμελήματα 21 κατηγορούμενοι

    Καμένα αυτοκίνητα στο Μάτι


    Μόνο για πλημμεληματικές ευθύνες που στοίχισαν τη ζωή σε 103 ανθρώπους θα δικαστούν τελικά οι κατηγορούμενοι για την ασύλληπτη τραγωδία  στο Μάτι.

    Το Συμβούλιο Εφετών με σημερινό βούλευμα του “εξαφάνισε” το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο είχε κρίνει ότι υπάρχουν κακουργηματικές ευθύνες για 5 τότε ανώτατα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, ζητώντας περαιτέρω ανάκριση.

    Έτσι, 4 χρόνια με την πολύνεκρη τραγωδία το δευτεροβάθμιο δικαστικό συμβούλιο στέλνει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων τους 21 εκ των 24 κατηγορουμένων (με το πρώτο βούλευμα. είχαν παραπεμφθεί  σε δίκη 14 κατηγορούμενοι).

    Θα δικαστούν για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως από υπόχρεους και μη, και της  πρόκλησης σωματικών βλαβών κατά συρροή.

    Μεταξύ των 21 κατηγορουμένων που θα δικαστούν είναι η τότε περιφερειάρχης Αττικής,  Ρένα Δούρου, νυν και πρώην δήμαρχοι 3 περιοχών, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, για λάθη και παραλείψεις στην πρόληψη  και την κατάσβεση της πυρκαγιάς αλλά και τους  χειρισμούς τους για τη διάσωση τόσων ανθρώπων.

    Στο ίδιο εδώλιο θα κληθεί να καθίσει και ο ηλικιωμένος που προκάλεσε την πυρκαγιά.

    Το Συμβούλιο Εφετών υιοθέτησε το σκεπτικό του εισαγγελέα Παναγιώτη Μείδάνη, ο οποίος είχε ασκήσει έφεση κατά του  βουλεύματος του Συμβούλιου Πλημμελειοδικών. Κατά την κρίση του, θα υπήρχε  απόλυτη ακυρότητα εάν συνεχιζόταν η ανάκριση για κακούργημα για το οποίο προηγουμένως δεν είχε ασκηθεί ποινική δίωξη.

    Το Συμβούλιο Εφετών απάλλαξε από τις κατηγορίες τρεις αστυνομικούς, κρίνοντας ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής σε βάρος τους.

    Διαβάστε επίσης

    Δημήτρης Λιγνάδης: Την καταδίκη του για 3 βιασμούς πρότεινε ο εισαγγελέας

    Εισαγγελείς για Πάτρα: Μόνη ύποπτη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Μαλένας και της Ίριδας



    ΣΧΟΛΙΑ