Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Πύρινος εφιάλτης για 5η μέρα στα Βίλια: Η φωτιά κινείται προς το όρος Κανδήλι

Πύρινος εφιάλτης για 5η μέρα στα Βίλια: Η φωτιά κινείται προς το όρος Κανδήλι

Φωτιά στα Βίλια

Για 5η ημέρα συνεχίζει να καίει η φωτιά στα Βίλια που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής, οι δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν καταφέρει να οριοθετήσουν ένα μικρό κομμάτι της πυρκαγιάς, η οποία τις τελευταίες ώρες κινείται νότια προς το όρος Κανδήλι.

Οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν 461 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Με το πρώτο φως της ημέρας θα σηκωθούν εκ νέου τα εναέρια μέσα για να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Η πυρκαγιά δεν βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο αλλά οι επικεφαλής των δυνάμεων αισιοδοξούν ότι θα καταφέρουν να την ελέγξουν, καθώς οι βόρειοι- βορειοανατολικοί άνεμοι 2-3 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, την κατευθύνουν σε βραχώδη και χωρίς βλάστηση έκταση, όπου είναι ευκολότερο να αντιμετωπιστεί.

Φωτιά και στο Δασκαλειό Κερατέας

Φωτιά ξέσπασε το πρωί και στην περιοχή της Λαυρεωτικής, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα. Η

πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα ανάμεσα σε οικοπεδικούς χώρος, στο Δασκαλειό της Κερατέας, καίει χαμηλή βλάστηση κοντά σε οικιστικό ιστό και γίνονται προσπάθειες να κρατηθούν οι φλόγες μακριά από τα σπίτια.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή πυροσβεστική δύναμη που αποτελείται από 27 πυροσβέστες και 12 οχήματα.

Καταγγελία για εμπρησμό από ρίψη φωτοβολίδας

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, μιλώντας στην ΕΡΤ, κατήγγειλε εμπρησμό από φωτοβολίδες που έριξαν άγνωστοι προς την πλαγιά, αναφέροντας μάλιστα ότι υπάρχουν μαρτυρίες κατοίκων που κατέγραψαν τα όσα είδαν σε βίντεο ντοκουμέντο.

«Υπάρχουν μαρτυρίες αλλά και βίντεο για ρίψη δυο φωτοβολίδων με πιστόλι προς την πλαγιά του βουνού στις 02.05. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ανέμων με κατεύθυνση προς τα σπίτια, ευτυχώς υπήρχαν δρόμοι περιμετρικά και με μεγάλη προσπάθεια αντιμετωπίστηκε έγκαιρα προτού ξεφύγει» είπε ο δήμαρχος Κερατέας, προσθέτοντας πως αυτόπτες μάρτυρες, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην παραλία σε απόσταση 150 μέτρων, κατέγραψαν σε βίντεο τις φωτοβολίδες και τη φωτιά να εκδηλώνεται.

«Κι εμείς αναρωτιόμαστε αν ήταν εμπρησμός ή όχι, ωστόσο καταλαβαίνουμε πως δεν θα πήγαιναν παιδιά να παίξουν μέσα στη νύχτα» σημείωσε ο Δημήτρης Λουκάς, τονίζοντας πως, εάν έφευγε η φωτιά, υπάρχει δίπλα ένας οικισμός που είναι κυριολεκτικά μέσα στα πεύκα και θα ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα.

«Επειδή η φωτιά ήταν πολύ επικίνδυνη, εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής εκείνης, προληπτικά, και διατέθηκαν δύο λεωφορεία για να μεταφέρουν τους ανθρώπους αν χρειαστεί. Τελικά προλάβαμε» πρόσθεσε και ανέφερε πως έγιναν αντιληπτά και δύο οχήματα με δύο επιβάτες το καθένα που κινούνταν χωρίς λόγο στην περιοχή. Τα στοιχεία των πινακίδων είναι στη διάθεση των αρχών και θα ελεγχθούν.

Διαβάστε επίσης

Χρυσοχοΐδης: Οροθετήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της η πυρκαγιά στη Δυτική Αττική