Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Ποιοι είναι οι νέοι προϊστάμενοι σε Εισαγγελίες και Εφετείο Αθηνών

εφετειο αθηνων

To Εφετείο Αθηνών

Λιγνού, Καντζίδης και Κορρέας επιλέχθηκαν από δικαστές και εισαγγελείς και αναλαμβάνουν καθήκοντα προϊσταμένου στο Εφετείο, την Εισαγγελία Εφετών και την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, αντίστοιχα. 

Στις σημερινές αρχαιρεσίες, στο Εφετείο Αθηνών πρώτη σε ψήφους ήρθε η πρόεδρος εφετών Σοφία Λιγνού, η οποία αναλαμβάνει χρέη προϊσταμένης. Ως μέλη της 3μελούς διοίκησης του μεγαλύτερου Εφετείου της χώρας επιλέγησαν από τους συναδέλφους τους οι εφέτες  Δημήτρης Κοντόπουλος και Κωνσταντίνος Σαργιώτης.

Στην Εισαγγελία Εφετών, παραλαμβάνει “σκυτάλη” από την Καλλιόπη Βαρδάκη που προήχθη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου,  ο εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Καντζίδης.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, τον Αντώνη  Ελευθεριάνο διαδέχεται ο εισαγγελέας Αριστείδης Κορρέας.

Οι νεοκλεγέντες προϊστάμενοι  αναλαμβάνουν καθήκοντα  την 1η Οκτωβρίου με διετή θητεία.

Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας παραμένει για ακόμα  ένα χρόνο ο σημερινός προϊστάμενος Χριστόφορος Λινός. Η ανανέωση της θητείας του έγινε με νομοθετική παρέμβαση λόγω της εφαρμογής του νέου δικαστικού χάρτη.

Διαβάστε επίσης

Γιάννος Παπαντωνίου: Τί δήλωσε μετά την απόφαση αθώωσής του από το δικαστήριο

Γιάννος Παπαντωνίου: Αθώος λόγω αμφιβολιών

Παράνομες συνταγογραφήσεις ΕΟΠΥΥ: Προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους δύο γιατροί και τρεις φαρμακοποιοί