• Κοινωνία

    Πιερρακάκης: Νέο μάθημα Οικονομίας στην Α’ λυκείου από τον Σεπτέμβριο του 2025

    Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης

    Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης


    Ένα νέο μάθημα με επίκεντρο βασικές οικονομικές έννοιες έρχεται στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο του 2025.

    Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης κατά τη διάρκεια του 5ο Διεθνούς Συνεδρίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, παραδεχόμενος ότι οι οικονομικές σπουδές στο σχολείο είναι ελλιπείς.

    «Πάγιο αίτημα του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος είναι να αυξηθούν οι ώρες των οικονομικών στο σχολείο. Θα γίνει αυτό από τον Σεπτέμβριο του 2025. Πρόκειται για ένα δίωρο μάθημα το οποίο θα αφορά τις βασικές οικονομικές έννοιες και θα διδάσκεται στην Α’ Λυκείου», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.

    Στο σχολείο μέχρι στιγμής οι οικονομικές επιστήμες διδάσκονται στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας της Γ’ Λυκείου, το οποίο είναι και πανελλαδικώς εξεταζόμενο και στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας στην Α’ Γυμνασίου. Υπάρχει κάποιο υλικό για βασικές οικονομικές έννοιες και στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, τα οποία διδάσκονται στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο.

    «Νομίζω ότι απλές οικονομικές έννοιες πρέπει να μάθουμε να τις διαχειριζόμαστε καλύτερα. Για μία χώρα που αν δει κανείς την Ιστορία της έχει χρεοκοπήσει τόσες φορές, είναι ουσιαστικό για την πολιτική της υπόσταση και για την ανάπτυξη της ταυτότητας του Πολίτη, να μπορούν οι μαθητές αποφοιτώντας να χειρίζονται βασικές οικονομικές έννοιες και βασικά οικονομικά εργαλεία», σχολίασε ο κ. Πιερρακάκης.

    Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2025, αναμένεται να γίνει μία σαρωτική αλλαγή στην εκπαίδευση, καθώς ύστερα από δεκαετίες, τα προγράμματα σπουδών ανανεώνονται με νέες εκπαιδευτικές μεθόδους, ψηφιακό υλικό και εκπαιδευτικά σενάρια, με στόχο τον εκσυγχρονισμό της διδασκαλίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Πιερρακάκης: Το σχέδιο για την Pisa – Πώς θα μπει η δημιουργική σκέψη στα σχολεία

    Κυριάκος Πιερρακάκης: Ψηφιακό υλικό για τον Ελ. Βενιζέλο στα σχολεία

    Ανοίγει ο δρόμος για επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους Μηχανικών Πανεπιστημίου



    ΣΧΟΛΙΑ