• Κοινωνία

    Πιερρακάκης: Ερώτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης

    Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης


    Με ερώτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ο υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης επιχειρεί να δώσει κατεύθυνση ώστε να λυθεί η κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
    Παράλληλα, το Υπουργείο παιδείας έχει αποστείλει αναφορά στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας σχετικά με τη διερεύνηση των αποφάσεων των οργάνων του Πανεπιστημίου Δυτικής.
    Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει: «Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, στο πλαίσιο εποπτείας επί των ΑΕΙ, ζήτησε  την έκδοση γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σχετικά με την απαιτούμενη πλειοψηφία των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης ΑΕΙ  για τη λήψη απόφασης παύσης Πρύτανη, σε συνέχεια της υποβολής πρότασης δυσπιστίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
    Περαιτέρω, απεστάλη αναφορά στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας για τη διερεύνηση – στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς της – των αποφάσεων των οργάνων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σε σχέση με την  αγορά ακινήτου για το Κέντρο Καινοτομίας Στον Τουρισμό».
    Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Δευτέρας το Συμβούλιο Ιδρύματος αποφάσισε την απομάκρυνση του Πρύτανη κ. Παναγιώτη Καλδή με πρόταση δυσπιστίας, χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί αν υπήρξε η απαραίτητη πλειοψηφία 8 από τα 11 συνολικά μέλη, ώστε να γίνει δεκτή η πρόταση.
    Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κάνει λόγο για παράνομη διαδικασία, ενώ μέχρι το βράδυ της Τρίτης, οι πανεπιστημιακοί του Ιδρύματος έγιναν μάρτυρες αλυσιδωτών emails με διαπιστωτικές πράξεις, οι οποίες η μία ακύρωνε την άλλη σχετικά με την παύση των καθηκόντων του Πρύτανη.
    Διαβάστε επίσης:

    Θρίλερ με τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής – Τι συμβαίνει με τον Πρύτανη



    ΣΧΟΛΙΑ