• Κοινωνία

    Πιερρακάκης: Έρχεται το ψηφιακό φροντιστήριο για μαθητές Γυμνασίου

    Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Παιδείας

    Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Παιδείας


    Για τις αλλαγές που έρχονται στα σχολεία με αιχμή τα ψηφιακά εργαλεία έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, εκκινώντας από το ψηφιακό φροντιστήριο.

    Κατά τη διάρκεια του πάνελ στο EmTech Europe, ο υπουργός Παιδείας εξήγγειλε την έλευση του ψηφιακού φροντιστηρίου, μιας πρωτοβουλίας με στόχο την ενισχυτική διδασκαλία των μαθητών.

    Το ψηφιακό φροντιστήριο θα ξεκινήσει πιλοτικά τον Φεβρουάριο και θα αφορά τους μαθητές Γυμνασίου και τα μαθήματα της Έκθεσης και των Μαθηματικών. Βιντεοσκοπημένα ολιγόλεπτα μαθήματα από καθηγητές που θα δίνουν διευκρινίσεις θα είναι ανοιχτά σε όλους τους μαθητές.

    Για την επόμενη χρονιά ο σχεδιασμός θα είναι η παροχή βίντεο εκπαιδευτικού περιεχομένου για όλες τις τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου, ακόμα και του Δημοτικού.

    Ειδικά για τη στήριξη των μαθητών στη Γ’ Λυκείου ο κ. Πιερρακάκης σχεδιάζει ζωντανή μετάδοση μαθημάτων, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα φροντιστήρια.

    Στις δηλώσεις του ο υπουργός Παιδείας έκανε λόγο στην ιδιαιτερότητα της ελληνικής πραγματικότητας με ιδιαίτερα μαθήματα και φροντιστηριακή υποστήριξη αλλα και στην οικονομική αφαίμαξη των ελληνικών οικογενειών, υπογραμμίζοντας ότι με το ψηφιακό φροντιστήριο θα υποστηριχθούν δωρεάν οι μαθητές με μαθησιακά κενά.

    “Υπάρχει μια ελληνική ιδιαιτερότητα και αυτή είναι τα φροντιστήρια που πρέπει να κάνει ένας μαθητής για να μπει στο πανεπιστήμιο, με κάθε ελληνική οικογένεια να επενδύει κάθε μήνα ένα σημαντικό ποσό. Θα υπάρξει τεχνολογική λύση γι αυτό και θα είναι κάτι που θα προσφέρεται online και δωρεάν» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

    Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε και σε άλλες αλλαγές που έρχονται με τη μορφή ψηφιακών εργαλείων αλλά και μεταρρυθμίσεων όπως οι αλλαγές στα προγράμματα σπουδών και στα βιβλία.

    “Θα έχουμε περισσότερα από ένα σχολικά εγχειρίδια στα μαθήματα, μια αλλαγή σημαντική για τη νοοτροπία των μαθητών και των διδασκόντων”.

    Διαβάστε επίσης:

    Πιερρακάκης: Αλλαγές στην Παιδεία με πράξεις και σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα

    Πιερρακάκης: Ο γρίφος του διαγωνισμού Pisa και το στοίχημα για τα σχολεία

    Πιερρακάκης: 4 +1 τομές που έρχονται στον χώρο της Εκπαίδευσης



    ΣΧΟΛΙΑ