• Κοινωνία

    Πιερρακάκης: Αλλαγές στην Παιδεία με πράξεις και σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα

    Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank, κ. Γιώργος Π. Ζανιάς Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας


    Στις προκλήσεις της εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης σε ομιλία του στο πλαίσιο της εκδήλωσης για το πρόγραμμα της Eurobank “Μπροστά για την Παιδεία”, το απόγευμα της Δευτέρας.

    “Στον χώρο της Παιδείας πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Και από την πλευρά της Πολιτείας πρέπει να γίνουν πολλά και έχουν γίνει ήδη πολλά”, σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης υποστηρίζοντας ότι στα σχολεία θα έρθουν αλλαγές, με νέα βιβλία σε κάθε μάθημα ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2025.

    “Θα δείτε πράξεις και μεγάλες αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης”, σημείωσε υποστηρίζοντας ότι αυτές οι αλλαγές θα γίνουν και μέσω συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα.

    “Η Πολιτεία θα επιδιώξει συνολικά τη σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα και θα δείτε ακόμα περισσότερα πράγματα στο μέλλον”, σημείωσε.

    Αναφερόμενος στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η νέα γενιά δήλωσε:

    “Όλοι οι υπουργοί Παιδείας σκεφτόμαστε πώς θα αλλάξουμε τα προγράμματα σπουδών στα σχολεία για να προετοιμάσουμε τους μαθητές μας για ένα κόσμο του οποίου η αγορά εργασίας ακόμα δεν υπάρχει”, υποστηρίζοντας ότι πλέον η νέα γενιά χρειάζεται ολοένα και περισσότερες δεξιότητες για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής.

    Ειδική αναφορά έκανε και στην αναστροφή που έχει πετύχει η χώρα στο brain drain, μια προσπάθεια που και ο ίδιος προσπαθεί να ενισχύσει. “Με τεράστιο κόπο έχει αντιστραφεί αυτό” σημείωσε.

    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πιερρακάκης σχετικά με την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα, έχει υποστηρίξει ότι η έλευση του θα πετύχει να παραμείνει ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων φοιτητών να μείνουν στη χώρα αλλά και να επιστρέψουν στη. Ελλάδα ακαδημαϊκοί που εργάζονται σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

    Διαβάστε επίσης:

    Πιερρακάκης: Ο γρίφος του διαγωνισμού Pisa και το στοίχημα για τα σχολεία

    Πιερρακάκης: 4 +1 τομές που έρχονται στον χώρο της Εκπαίδευσης

    Ιωάννα Λυτρίβη: Οι προκλήσεις για τη νέα υφυπουργό Παιδείας



    ΣΧΟΛΙΑ