ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πρόεδρος Σωματείου Πακιστανών Δημοσιογράφων: Απαντάει σε σχετικά δημοσιεύματα για τις επαφές με την Σοφία Βούλτεψη
Ο Λάζαρος Αρσενίου γεννήθηκε στην Καλαμπάκα το 1915. Στον πόλεμο του 1940-41 έλαβε μέρος ως έφεδρος ανθυπολοχαγός στη Μάχη της Πίνδου και τραυματίσθηκε στην Αλβανία. Συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση από το 1941 και εκλέχθηκε μέλος της Πανθεσσαλικής Επιτροπής του ΕΑΜ. Στον εμφύλιο πόλεμο διετέλεσε υπεύθυνος του εκδοτικού μηχανισμού «Παρτιζάνος» του Δημοκρατικού Στρατού.
Κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής και του εμφυλίου πολέμου φυλακίστηκε αρκετές φορές. Με την αποφυλάκιση του εγκαταστάθηκε στη Λάρισα. Εργάσθηκε στην τοπική εφημερίδα «Θεσσαλικά Νέα». Διετέλεσε διευθυντής του περιοδικού «Συνεταιριστικά Νέα» της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Λάρισας, αλλά και ως ανταποκριτής αθηναϊκών εφημερίδων και συνεργάτης του πρακτορείου «Reuters». Υπήρξε τακτικός συνεργάτης επί 30 χρόνια του περιοδικού «Οικονομικός Ταχυδρόμος» Αθηνών.
Ο Λάζαρος Αρσενίου τιμήθηκε για την αντιστασιακή του δράση και τη δημοσιογραφική του δουλειά. Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, τον τίμησε με το παράσηµο «Χρυσός Σταυρός του Τάγµατος Τιµής», ενώ του έχει απονεμηθεί και το Βραβείο του Ιδρύματος Αθανασίου Μπότση για την «Προσφορά του στην Πρόοδο της Δηµοσιογραφίας και τη συµµετοχή του στην Εθνική Αντίσταση».
Τιμήθηκε, επίσης, από τον Δήμο Τρικκαίων, αλλά και από την Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας για τη συνολική του προσφορά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Με ελληνικές σημαίες στο «τελευταίο αντίο» για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα (video)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέθανε ο Κώστας Βρεττάκος
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ερευνα για Μάτι: Νέα προθεσμία η Ρ.Δούρου για να δώσει εξηγήσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς): Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να επενδύσουμε εκτός Ελλάδας – Η χώρα χρειάζεται ισχυρότερες τράπεζες
- Kristina Blahnik: Από την αρχιτεκτονική στην κυριαρχία του Manolo Blahnik και η μυστική συνταγή της επιτυχίας
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η απόκτηση της Αττικής Οδού από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
- Μύκονος: Ο μεγαλοκατασκευαστής και η καταδίκη