Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Πέθανε ο Τόντσι Γκάμπριτς -Ο θρυλικός Κροάτης τερμοτοφύλακας που είχε φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ

Τόντσι Γκάμπριτς

O Τόντσι Γκάμπριτς

Tην απώλεια του εμβληματικού τερματοφύλακα Τόντσι Γκάμπριτς, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών, θρηνούν η Κροατία, η Χάιντουκ Σπλιτ και ο ΠΑΟΚ, δεδομένου ότι κατά τη διετή θητεία του στον δικέφαλο αγαπήθηκε από ομάδα και φιλάθλους.

Ο Γκάμπριτς, μια από τις θρυλικές φυσιογνωμίες του κροατικού ποδοσφαίρου, είχε χαρίσει σημαντικές επιτυχίες στη Χάιντουκ, ενώ είχε αφήσει το στίγμα του και στον ΠΑΟΚ, όπου αγωνίστηκε από το 1991 έως το 1993.

Με τη Χάιντουκ Σπλιτ, ο Γκάμπριτς συνέδεσε το όνομά του με επιτυχίες, κατακτώντας ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ Κροατίας κατά την επταετή θητεία του στην ομάδα.

Στον ΠΑΟΚ, έπαιξε για δύο χρόνια, σημειώνοντας 43 συμμετοχές και κερδίζοντας την εκτίμηση των φιλάθλων.

Αφού έκλεισε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, ο Γκάμπριτς συνέχισε στον ρόλο του προπονητή τερματοφυλάκων τόσο στη Χάιντουκ όσο και στην εθνική ομάδα της Κροατίας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του κροατικού ποδοσφαίρου.

Το μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Τον Γκάμπριτς αποχαιρέτησε και ο ΠΑΟΚ με μήνυμά του στα social media, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του.

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τη θλίψη της για τον χαμό του Τόντσι Γκάμπριτς που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας μας από το 1991 ως το 1993.

Ήταν μεγάλη η χαρά μας που τον συναντήσαμε πέρυσι στο Σπλιτ και μας καλωσόρισε σε άψογα ελληνικά, με ένα πλατύ χαμόγελο όταν εξιστορούσε τη θητεία του στον ΠΑΟΚ.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…»

Διαβάστε επίσης:

Αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη: 60 μετανάστες εντοπίστηκαν στην Γαύδο

Σταύρος Νιάρχος-Ντάσα Ζούκοβα: Η πρώτη φωτογραφία της κόρης τους

Η Κομισιόν ενέκρινε ελληνικό μέτρο κρατικής ενίσχυσης ύψους €150 εκατ.