Ο Κιντής υπήρξε καθηγητής της Οικονομετρίας. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στην ΑΣΟΕΕ (Πτυχίο Οικονομικού Τμήματος, Ιούνιος 1961) και μετεκπαιδεύτηκε για μια 5ετία σε Πανεπιστήμια της Β. Αμερικής και της Αγγλίας. Ήταν κάτοχος των μεταπτυχιακών διπλωμάτων Μάστερ των Επιστημών (M.Sc., 1964, Πανεπιστήμιο του Winsconsin, USA) και Διδακτορικού (Ph.D., 1968, Πανεπιστήμιο του Manchester, Αγγλία), ενώ παρακολούθησε το πρόγραμμα διδακτορικών σπουδών του Πανεπιστημίου του Berkeley (1964-65, USA) και το πρόγραμμα μεταδιδακτορικών σπουδών του Πανεπιστημίου του Chicago (1969-70).
Υπήρξε υπότροφος του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών (1962-63), του Πανεπιστημίου του Winsconsin (1963-64), του Πανεπιστημίου του Berkeley (1964-65), του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών της Ελλάδος (1966-67), του Ινστιτούτου Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard (1967-68) και της Διεθνούς Τραπέζης (1969-70). Διετέλεσε κριτής επιστημονικών άρθρων και μονογραφιών προς δημοσίευση σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ανάμεσά τους το International Economic Review, το European Economic Review, το Energy Economics, το Greek Economic Review κ.ά. Ήταν μέλος της Συνόδου των Πρυτάνεων των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων (CRE). Στη διάρκεια της πρώτης πρυτανικής θητείας του (1989-92) ήταν εκπρόσωπος των Ελλήνων Πρυτάνεων στο Σύνδεσμο (LIAISON) των Πρυτάνεων των Χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και εκπρόσωπος της LIAISON στην Επιτροπή Jean Monnet της Ε.Ε. Από το 1999 ήταν εκλεγμένο μέλος του 11μελούς Δ.Σ. της Διεθνούς Ενωσης των Οικονομικών και Κοινωνικών Επιτροπών.
Υπήρξε για δύο διετίες εκλεγμένος Πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής και Πληροφορικής της ΑΣΟΕΕ (1984-86 και 1986-88) και περισσότερα από 20 χρόνια μέλος της Συγκλήτου του ΟΠΑ. Διετέλεσε ακόμη Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Από το 1999 ήταν Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) της Ελλάδας και μέλος του Δ.Σ. της Διεθνούς Ενωσης των Οικονομικών και Κοινωνικών Συμβουλίων. Ακόμη, υπήρξε μέλος πολλών Διοικητικών Συμβουλίων του Δημοσίου Τομέα.
Η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μετά την είδηση του θανάτου του πρώην Πρύτανη και Ομότιμου Καθηγητή του Ιδρύματος και επίλεκτου μέλους της Ακαδημαϊκής Κοινότητας που με το ήθος και την άριστη επιστημονική του κατάρτιση προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών προέβη στην έκδοση ψηφίσματος.
Σύμφωνα με αυτό, η Σύγκλητος αφού τήρησε ενός λεπτού σιγή σε ένδειξη πένθους και τιμής στη μνήμη του εκλιπόντος αποφάσισε:
• Να αναρτηθεί μεσίστια η Σημαία του Πανεπιστημίου μέχρι την ημέρα της κηδείας
• Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του μεταστάντος
• Να σταλεί συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην οικογένειά του
• Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Τύπο
• Να διακοπεί η λειτουργία του Πανεπιστημίου κατά την ώρα της εξοδίου ακολουθίας
• Να αναρτηθεί το πορτρέτο του εκλιπόντος στην Αίθουσα Συγκλήτου του Πανεπιστημίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυβέρνηση σε Κομισιόν για ηλεκτρικό ρεύμα: Δώστε λύση τώρα ή θα το λύσουμε μόνοι μας -Επιτρέψτε Μηχανισμό Υπερεσόδων
- Καραβίας (Eurobank): Ζητάμε πολιτική σταθερότητα, κίνητρα για επενδύσεις, περισσότερες μεταρρυθμίσεις
- Ελλάκτωρ: Με ακίνητα αξίας 80 εκατ. του Χόλτερμαν εξασφαλίζει ρευστότητα η Reds
- Μάχη για το έργο κυβερνοασφάλειας των συστημάτων του δημοσίου αξίας €100 εκατ. – Ποιοι το διεκδικούν