Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Πέθανε ο Γιώργος Ρωμαίος

Γιώργος Ρωμαίος

Γιώργος Ρωμαίος

Σε ηλικία 89 ετών άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Πέμπτης ο Γιώργος Ρωμαίος.

Ο Γιώργος Ρωμαίος ήταν δημοσιογράφος, συγγραφέας και πολιτικός. Διατέλεσε διευθυντής του «Βήματος», γενικός διευθυντής της ΕΡΤ, βουλευτής, ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υπουργός με το ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Ρωμαίος γεννήθηκε στην Κέρκυρα και έζησε στην Αθήνα από το 1952. Παράλληλα με τις σπουδές στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ) άρχισε να δημοσιογραφεί στις τοπικές εφημερίδες της Κέρκυρας “Εφημερίδα των ειδήσεων και ελευθερία”.

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας φυλακίστηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ και στον Κορυδαλλό για τη συμμετοχή του στην αντιστασιακή οργάνωση ΠΑΚ. Από το 1958 μέχρι το 1981 εργάστηκε στην εφημερίδα το “Βήμα” ως κοινοβουλευτικός και πολιτικός συντάκτης και Διευθυντής Σύναξης. Έχει αναλάβει επίσης και τη θέση του διευθυντή στο “Βήμα της Κυριακής”.

Έχει διατελέσει:
– Αντιπρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκών Εφημερίδων (1976-1978)
– Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ (1981-1984)
– Πρόεδρος της πρώτης Διουκούσας Επιτροπής του Ιονίου Πανεπιστημίου (1984).

Η πολιτική του σταδιοδρομία περιλάμβανε δύο περιόδους:
– τη θητεία του ως ευρωβουλευτής (1984-1993), κατά την οποία διετέλεσε αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας (1985-1987) και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (1987-1993),


– την υπουργική του διαδρομή (1993-1998), κατά την οποία ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού και υπουργού αναπληρωτή Εθνικής Οικονομίας, Υπουργού Αναπληρωτή Εξωτερικών, καθώς και Υπουργού Δημόσιας Τάξης.

Είχε τιμηθεί με το μετάλλιο της Διεθνούς Οργάνωσης Δημοσιογράφων (στη Πράγα το 1971), καθώς και με το χρυσό μετάλλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Διαβάστε επίσης:

Μετρό: Στάση εργασίας την Τετάρτη 1 Μαρτίου