• Κοινωνία

    Παύλος Φύσσας: Πορεία για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του στην Θεσσαλονίκη

    • NewsRoom
    Πορεία για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

    Πορεία για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα


    Ο αντιφασίστας και ράπερ Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε πριν από 11 χρόνια σαν σήμερα, στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013, από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.

    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποιείται, στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, η καθιερωμένη συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσαλονίκη.

    Στην πορεία, η οποία ξεκίνησε από την πλατεία της Καμάρας, συμμετέχουν μέλη συλλογικοτήτων, αριστερών οργανώσεών, κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

    «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί», είναι ένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές, με τα πανό να γράφουν μηνύματα κατά του ρατσισμού και του φασισμού.

    Την πορεία που κινείται στο κέντρο της πόλης επιτηρούν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ και της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, αστυνομικοί προχώρησαν σε προληπτικούς ελέγχους ατόμων και προσαγωγές περιμετρικά της πλατείας, στο πλαίσιο ελέγχου για τον εντοπισμό ατόμων που ενδεχομένως να προκαλέσουν επεισόδια.

    Διαβάστε επίσης:

    Μπελέρης-Ολομέλεια ΕΚ για οργανωμένο έγκλημα: Απαιτούνται λύσεις που να ενισχύουν την αλληλεγγύη στην ευρωπαϊκή οικογένεια

    OCTANE: Νέα μελέτη για την Ελληνική αγορά των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPLs)

    Νέα συμφωνία με χρηματοδότηση 159 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα από τη Νορβηγία και τα EEA Grants



    ΣΧΟΛΙΑ