Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Πάτρα: Πατέρας μαθητή ξυλοκόπησε Γυμνασιάρχη – Κατάληψη στο σχολείο σήμερα

Λεκτική και σωματική βία σε βάρος εκπαιδευτικού σημειώθηκε χθες στην Πάτρα, όταν πατέρας μαθητή ξυλοκόπησε το Διευθυντή του Γυμνασίου του γιού, με αποτέλεσμα σήμερα οι μαθητές του σχολείου, διαμαρτυρόμενοι για το περιστατικό να κάνουν κατάληψη.

Ειδικότερα πρόκειται για το 19ο Γυμνάσιο Πατρών οι μαθητές του οποίου εκφράζουν την πλήρη υποστήριξη τους προς τον Διευθυντή για το επεισόδιο που σημειώθηκε με τον πατέρα του μαθητή.

Ο διευθυντής του γυμνασίου θα καταθέσει μήνυση κατά του πατέρα, ενώ βρέθηκε σε νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις.

Κατά πληροφορίες, ο γιος του συγκεκριμένου πατέρα διαπληκτίστηκε με συμμαθητή του για άγνωστη αιτία. Η  μητέρα απευθύνθηκε  στο διευθυντή για να διευθετηθεί το θέμα, όμως δεν φαίνεται να μην έμεινε ικανοποιημένη.

Έτσι μετά από λίγο πήγε στο σχολικό συγκρότημα ο πατέρας, υπήρξε διαφωνία με τον διευθυντή και ακολούθησε το επεισόδιο.

«Ισχύει ότι υπήρξε ένα περιστατικό όπου πατέρας χτύπησε διευθυντή γυμνασίου της Πάτρας, επειδή διαφώνησε με ένα παιδαγωγικό μέτρο, όμως αυτό είναι απαράδεκτο και σε καμία περίπτωση η σχέση εκπαιδευτικών και γονέων δεν πρέπει να φτάνει σε αυτό το σημείο» δήλωσε η διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ευγενία Πιερρή.

Την πλήρη υποστήριξή του προς τον Διευθυντή του σχολείου εξέφρασε το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας καταδίκασε έντονα την επίθεση, τόσο λεκτική όσο και σωματική, προς τον Διευθυντή. Τονίζεται ότι τέτοιες πράξεις υπονομεύουν την τιμή και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών και είναι πλήγμα κατά της δημόσιας εκπαίδευσης.

Στην ανακοίνωση του Δ.Σ. υπογραμμίζεται ότι τέτοιες επιθέσεις αντικατοπτρίζουν την κρίση αξιών και θεσμών που αντιμετωπίζει η κοινωνία και οδηγούν στην περαιτέρω υποτίμηση του ρόλου των εκπαιδευτικών.

Επισημαίνεται ότι οι εκπαιδευτικοί δίνουν καθημερινό αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, παρότι συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι με δύσκολες συνθήκες.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Ταχιάος: Πώς θα επεκταθεί η σύμβαση της Αττικής Οδού – Έρχονται στη Βουλή νέες ρυθμίσεις για τις πρότυπες προτάσεις

Σάλος στο τζούντο: Πεντάμηνος αποκλεισμός του πρωταθλητή Ευρώπης Νεμάνια Μάιντοβ, επειδή έκανε τον σταυρό του!

Το σχέδιο της επένδυσης 500 εκατ. του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου στο Ελληνικό