• Κοινωνία

    Πάτρα: Χωρίς ενεργό μέτωπο η μεγάλη πυρκαγιά – Τέθηκε υπό έλεγχο εντός δύο ωρών (upd)

    • NewsRoom


    Μετά από δύο ώρες όπου δυνάμεις της πυροσβεστικής μάχονταν με τις φλόγες, η φωτιά στην Πάτρα είναι αυτή τη στιγμή χωρίς ενεργό μέτωπο και δεν απειλούνται κατοικίες.

    Στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας μεταφέρονται τα παιδιά από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο. Η φωτιά μπήκε στον χώρο του Καραμανδανείου και έκαψε δέντρα.

    Παράλληλα, ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή. Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν περίπου 80 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περισσότερα από 25 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού δέκα εναέρια μέσα.

    Μια ανάσα από το Κωνσταντοπούλειο Ίδρυμα, για το οποίο δόθηκε εντολή εκκένωσης έχει φτάσει η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην Πάτρα, Απομακρύνονται και τα παιδιά που βρίσκονται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων. Παράλληλα, δόθηκε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους της Εγλυκάδας , της  Παγώνας και της Αρόης να απομακρυνθούν προς την Πάτρα. Εντολή εκκένωσης δόθηκε και για το Ίδρυμα ΜΕΡΙΜΝΑ.

    Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν και εναέρια μέσα.

    Σύμφωνα με την  ιστοσελίδα pelop.gr η φωτιά ξέσπασε νωρίτερα σήμερα  σήμερα, Τρίτη 9 Ιουλίου, στην περιοχή Γηροκομειό, στην Πάτρα, με την κατάσταση να γίνεται αφόρητη λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και των δυνατών ανέμων που πνέουν.

    Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ έχουν κληθεί και εναέρια μέσα.

    Στην περιοχή ακούγονται εκρήξεις, ενώ οι καπνοί έχουν πνίξει την πόλη. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε οικοπεδικό χώρο στην οδό Ερρίκου Ντυνάν και έχει λάβει διαστάσεις, με τις φλόγες να κινούνται και προς το Ίδρυμα ΜΕΡΙΜΝΑ.

    Σημειώνεται πως πριν από λίγο ήχησε και το 112.

    &

    nbsp;

    Διαβάστε επίσης:

    Ιταλία: Αντιδράσεις για τη μετονομασία του αεροδρομίου του Μιλάνου σε “Σίλβιο Μπερλουσκόνι”

    Πανεπιστήμιο Κρήτης: Διαθέσιμοι 5.000 τίτλοι σπουδών μέσω gov.gr

    Λάρισα: Πυρκαγιά στην Αγία Τριάδα Φαρσάλων – Προειδοποίηση μέσω 112 στους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα



    ΣΧΟΛΙΑ